Îngrijeşte-ţi pielea şi scapă de vergeturi cu ajutorul untului

1 2 jpg jpeg

Problema vergeturilor dă mari bătăi de cap. Însă dacă începi imediat cu le-ai observat să le îngrijeşti corespunzător, mai poţi avea o şansă să ameliorezi aspectul lor.

În primul rând trebuie să cunoşti faptul că pielea trebuie îngrijită constant, hidratată, masată şi să nu sari peste orele de somn. În momentul în care ai parte de fluctuaţii mari de greutate, pielea este expusă unui fenomen greu de susţinere şi de cele mai multe ori cedează favorizând apariţia vergeturilor.

Înainte ca pielea să se rupă, lăsând în urmă aşa numite vergeturi, te vei confrunta cu o senzaţie de mâncărime fără niciun motiv aparent.

Acesta este primul semnal că trebuie să ai mai multă grijă de pielea ta.

Stadiul iniţial, culoarea roşiatică

1 2 jpg jpeg

În stadiul iniţial leziunile pielii sunt mici, roşiatice şi îţi oferă senzaţia de mâncărime. Chir şi în acest stadiu tot se mai poate ameliora aspectul lor, dacă acţionezi la timp.

Ulterior, te vei confrunta cu leziunile tot mai adânci de culoare albicioasă, unde doar varianta chirrgicală te mai poate ajuta.

Atenuează vergeturile şi ajută la recosntrucţia pielii tale cu ajutorul untului de cacao.

Untul de cacao regenerează pielea

2 jpg jpeg

Intens hidratant, untul de cacao, te ajută să eviţi răspândirea vergeturilor, să hidratezi pielea şi să atenuezi aspectul lor dur.

Pentru asta ai nevoie de jumătate de pahar de unt de cacao, de zeama de la două piersici zemoase.

Se amestecă bine cele două îngrediente, şi se aplică pe pielea bine spălată, recomandat ar fi şi un gomaj înainte pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii.

Masează bine pielea până când se absoarbe untul.

Şi avocado este extrem de eficient în această problemă. Tocmai datorită cantităţii mari de vitamine pe care le conţine. Poţi să amesteci pulpa de la un avocado cu două capsule de vitamina E, şi să aplică masca peste zona respectivă.

Las-o să acţioneze în jur de 20-30 de minute şi apoi clăteşte bine cu apă călduţă.

La final aplică ulei de avocado şi masează bine zona.

Atenţie! E bine să nu te expui imediat la soare după aplicarea remediilor pe piele. Altfel, pielea se poate usca şi în felul acesta liniile inestetice devin mult mai vizibile şi într-un timp mult mai rapid.