Iată la ce poţi folosi cojile de la cartofi!

1 2 jpg jpeg

Potrivit studiilor efectuate în decursul anilor, cartoful este un medicament, atât timp cât nu este prăjit. Chiar dacă alături de pâinea albă, cartofii sunt următorii pe lista alimentelor interzise atunci când vrei să scapi de un surplus de kilograme, consumaţi fără nimic altceva ei pot fi considerati un aliat terapeutic al corpului tău.

Însă trebuie precizat faptul că cea mai bună parte de nutrimenţi se află în coaja lor, componentă aruncată de cele mai multe ori. Indiferent de culoare coajei, de la albă, la mov, aceasta nu trebuie aruncată, ci spălata bine şi consumată.

Conţinut bun de antioxidanţi

1 2 jpg jpeg

În coaja cartofilor se regăseşte o serie de flavonoide care, odată ce au ajuns în organism îţi oferă o veritabilă acţiune antioxidantă şi antitumorală. Şi asta datorită conţinutului bogat în vitamine din complexul B, fibre alimentare şi compusi fenolici. Coaja cartofilor poate fi folosită la prepararea unui ceai, indicat a se cosuma pe stomacul gol, sau sub formă de catalasmă.

Află cât de sănătos este sucul de cartof AICI

Proprietăţile cojilor de cartofi

2 jpg jpeg

Spală bine cartofii, curăţă cu grijă coaja de la ce puţin 3 cartofi de dimensiune medie şi apoi pune cojile rezultate la fiert pentru maxim 10 minute. Filtrează apoi ceaiul, lasă-l la răcit şi consumă 2-3 căni în fiecare zi dacă vrei să beneficiezi de efectele sale antitumorale, antireumatice şi antitumorale.

În plus, acest ceai îţi va oferi şi un efect remineralizant datorită conţinutului de magneziu, potasiu, fier.

Folosit sub formă de cataplasmă caldă cartoful plicat astfel pe articulaţiile afectate de reumatism, sau pe eczeme ori răni va ajuta la cicatrizarea lor mai repede.

Şi asta deoarece cartofii sunt bogaţi în substanţe active.