Eliberează-te de dureri, fără medicamente!

1 2 jpg jpeg

Masaj

Formă simplă de terapie prin atingere, masajul ajută la relaxarea generală a organismului, combătând cele mai mult tipuri de dureri. Este bine ca masajul să fie făcut de un terapeut, care indică şi dacă există sau nu contraindicaţii pentru o astfel de metodă.

Dacă nu reuşim însă să ajungem la un centru specializat, putem practica automasajul. Astfel, durerea de cap poate trece prin masarea tâmplelor prin mişcări circulare, cu ajutorul vârfurilor degetelor. Unul dintre avantajele masajului este reduce nevoia de a administra analgezice.

Acupunctură

Această terapie este de ajutor în combaterea majorităţii tipurilor de durere. Astfel, durerile de cap, cele musculare şi cele menstruale se pot trata prin acupunctură, tehnică ce presupune introducerea unor ace foarte fine în anumite puncte de la nivelul corpului.

Prin acest procedeu sunt eliberate în corp endorfine, mesageri chimici care reduc senzaţia de durere, acţionând ca şi calmante naturale.

Tratamente naturale

Durerile de cap pot fi reduse cu ajutorul unor tratamente naturale. Astfel, uleiurile volatile (roiniţa, menta, lavanda) pot fi folosite pentru aromaterapie sau pentru masarea uşoară a tâmplelor.

Pentru durerea de cap apărută pe fondul creşterii tensiunii arteriale se poate bea un ceai preparat dintr-un amestec de păducel, traista ciobanului, măceşe, tei şi levănţică. Dau rezultate şi compresele cu bitter suedez lăsate pe ceafă timp de o jumătate de oră.

Electrostimulare şi fizioterapie

Tehnicile de electrostimulare şi de fizioterapie care folosesc curenţi de frecvenţă joasă sunt de ajutor în combaterea unor dureri cronice şi acute date de reumatism, de accidente şi pe cele survenite în urma intervenţiilor chirurgicale.

În cadrul acestei metode se plasează electrozi la nivelul traseelor nervoase sau se dispun electrozi-ac în apropierea acestora, efectele benefice putându-se observa după o jumătate de oră. Tehnica este contraindicată celor cu pacemaker şi gravidelor.