Efectele miraculoase ale apei cu bicarbonat

1 2 jpg jpeg

Folosit mai ales la prepararea anumitor bucate, abicarbonatul pare a fi benefic în tratarea diferitelor afecţiuni. Doar un simplu pahar de apă cu bicarbonat băut pe stomacul gol are proprietăţi miraculoase.

Remediu pentru hiperaciditatea gastric─â

Dac─â o s─â faci un obicei din a bea zilnic un pahar de ap─â cu o linguri┼ú─â de bicarbonat, datorit─â capacit─â┼úii sale antiacide, acest remediu va neutraliza acidul hidrocloric din stomac . Totodat─â, este benefic pentru a preveni balonarea ┼či arsurile gastrice.

Este indicat ┼či ├«n caz de litiaz─â renal─â, deoarece reduce cu mult riscul de a face pietre la rinichi. Poate fi ┼či leac pentru infec┼úiilor urinare datorit─â efectului s─âu antiseptic.

Echilibreaz─â pH-ul

Este o modalitate bun─â ┼či s─ân─âtoas─â de a-┼úi alcaliniza organismul, echilibr├ónd pH-ul. Corpul t─âu are nevoie de aciditate pentru a avea o digestie corespunz─âtoare, iar aciditatea va preveni dezvoltarea bolilor degenerative, iubitoare ale mediului mult prea acid dec├ót normal.

Efectul antiseptic poate elimina cu u┼čurin┼ú─â diferite tipuri de parazi┼úi, ciuperci, mai ales dac─â alegi s─â faci gargar─â cu ap─â ┼či bicarbonat vei asigura s─ân─âtatea c─âilor bucale.

Previne guta

Guta este o afec┼úiune care determin─â inflamarea ├«ncheieturilor ├«n momentul ├«n care ├«n s├ónge, ┼úesuturi ┼či urin─â cre┼čte nivelul de acid uric. Bicarbonatul s-a dovedit a fi un ajutor de n─âdejde ├«n prevenirea acestei boli.

Trateaz─â r─âceala

Vestea bun─â este c─â acest amestec poate reduce durata unei r─âceli ┼či chiar poate elimina simptomele nepl─âcute ale acesteia ├«n doar 36 de ore dac─â ├«nc─â de la primele semne iei din 2 ├«n 2 ore un pahar ├«nalt cu o linguri┼ú─â de bicarbonat. A doua zi, iei 4 pahare ┼či ├«n a treia zi doar 2 pe parcursul zilei. Vei observa cum r─âceala va trece ca prin minune ┼či te vei putea bucura de activit─â┼úile tale zilnice ├«n continuare.

Află care sunt antioxidanţii care cresc rezistenţa musculară AICI

Alung─â febra muscular─â

├Än urma acumul─ârii de acid lactic ├«n mu┼čchi apare febra muscular─â. Bicarbonatul diluat ├«n ap─â este eficient ┼či ├«n acest caz, ajut├ónd la reducerea acidit─â┼úii ┼či a intensit─â┼úii durerii resim┼úite dup─â exerci┼úiile intense. Secretul este s─â bei apa cu bicarbonat ├«n timpul sau imediat dup─â terminarea activit─â┼úii sportive.

Contraindicaţii

În cazul în care urmezi o dietă fără sare, suferi de boli ale ficatului, rinichilor, hipertensiune sau edeme, atunci este contraindicat să bei apă cu bicarbonat de sodiu.

Atenţie!

Această combinaţie nu trebuie folosită pe perioade foarte mari de timp sau în doze foarte mari.