Cura cu stafide te ţine departe de anemie

1 2 jpg jpeg

Stafidele ar putea fi consumate în fiecare zi, deoarece efectele consumului lor este extrem de benefic asupra organismului uman. Sunt considerate a fi un adevărat pansament gastric cu resurse importante de potasiu şi magnezi ce ajută la calmarea acidităţii gastrice.

Ameliorează simptomele anemiei

Conţin fier şi vitamina B care ajută la ameliorarea anemiei, dar şi cupru care ajută la stimularea producerii de celule roşii din sânge, celule cu rolul extrem de important de a transporta oxigenul către ţesuturi.

Citeşte şi: Detoxifierea ficatului cu stafide

Măresc libidoul şi tratează impotenţa

Pentru că stafidele conţin un aminoacid numit arginină, care are potenţial de mărire a libidoului şi care sporeşte senzaţia de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru bărbaţi, în tratamentul disfuncţiilor erectile, dar şi ca energizant.

Stafidele negre sunt benefice pentru redobândirea vigorii sexuale. După ce le-ai spălat bine cu apă, fierbe-le cu puţin lapte. Astfel se vor umfla şi se vor indulci. Mănâncă stafidele şi bea laptele începând cu 30 de grame de stafide şi 200 mililitri de lapte pe zi, mărind treptat până ajungi la 50 grame de stafide pe zi. Citeşte şi: Impotenţa se tratează în cuplu

Protejează dantura de apariţia cariilor

O altă substanţă benefică pe care o conţin este acidul oleanoic, esenţial pentru păstrarea sănătăţii dinţilor. În plus, antioxidanţii cu rol antibacterian împiedică dezvoltarea bacteriilor din cavitatea orală, iar calciul previne deteriorarea dinţilor.

Au efect anticancerigen

Catehina prezentă în stafide ajută la protejarea împotriva acţiunilor nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori dar şi cancer de colon.

Citeşte şi: Ce este sindromul de colon iritabil

Pont

Pentru bolile de piele stafidele se fierb în ulei şi zeamă de ridiche neagră, după care se consumă pe parcursul zilei maxim 50 de grame.

Previne ateroscleroza

Este indicat consumul de stafide în cazul în care vrei să îţi întăreşti muşchiul inimii. Iar pentru asta ai nevoie de un kilogram de stafide uscate din care să mănânci în fiecare zi, pe stomacul gol câte 40 de boabe.

Apoi următorul pas este să mai cumperi un kilogram de stafide şi să îl consumi timp de 31 de zile. Începi cu 40 de boabe în prima zi şi treptat scazi câte una până când în ziua a 31a trebuie să mănânci 10 boabe pe zi.

Această cură cu stafide este recomandată să fie ţinută de două ori pe an.

Citeşte şi: Scăderea în greutate previne ateroscleroza