Cum să scapi de mătreaţă cu sare de masă

1 2 jpg jpeg

Sigur nu te-ai gândit până acum la ce alte întrebuinţări mai are sarea, condimentul folosit cel mai des la preparatele culinare sau la murături.

Precum celebra zicală „ca sarea în bucate”, acum poţi să descoperi noi modalităţi prin care să beneficiezi de calităţile ei.

Citeşte şi: De câtă sare avem nevoie

Te scapă de mătreaţă

Nu te-ai fi gândit la asemenea utilizare, dar sarea este un remediu excelent pe care îl poţi folosi înainte de aplicarea şamponului. Datorită faptului că este abrazivă, sarea va înlătura grăsimea în exces de la nivelul scalpului. Masează bine, apoi aplică şamponul şi spală părul ca de obicei.

Poţi să-ţi prepari cu ea apa de gură

Foloseşte o reţetă veche pentru a-ţi împrospăta respiraţia! Amestecă o linguriţă de sare şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu într-o jumătate de cană de apă, apoi clăteşte-ţi gura cu această soluţie. Astfel, vei economisi bani, timp şi te vei bucura de o senzaţie de prospeţime la tine acasă.

Te ajută să păstrezi legumele şi fructele proaspete

Dacă ai tăiat legumele pentru ciorbă şi nu mai ai timp să le găteşti, scufundă-le într-un vas cu apă în care ai adăugat o linguriţă de sare. Când vrei să le găteşti este suficient să le clăteşti în două ape şi sunt gata pentru preparare.

Alungă problema călcâielor crăpate

Amestecă sare cu puţin ulei de măsline astfel încât să creezi o pastă şi freacă călcâiele crăpate. Acestea îşi vor recăpăta aspectul natural şi se vor hidrata ca prin minune. Sarea te va ajuta astfel să scapi de pielea moartă, bătături sau calozităţi.

Află care sunt cele mai sănătoase sortimente de sare AICI

O poţi folosi pe post de stingător

Fie că te afli la grătar, la un foc de tabără, fie că vrei să stingi focul din şemineu, este suficient să arunci un pumn de sare. Sarea va elimina cantitatea de oxigen existentă şi va stinge focul imediat.

Extrapont

În cazul în care vrei să cureţi talpa fierului de călcat este suficient să pui sarea într-o cantitate mică de apă, apoi să înmoi un disc demachiant şi să ştergi talpa fierului. La fel poţi să cureţi periuţa de dinţi şi tacâmurile.

Curăţă petele din casă

Dacă ai vărsat un pahar de vin roşu pe covor, atunci grăbeşte-te şi aruncă o mână de sare peste pată. Aceasta va absorbi vinul şi va curăţa covorul ca prin magie. Este suficient să cureţi cu peria udă locul, iar covorul îşi va recăpăta culoarea.

Sfat

Această procedură este valabilă şi în cazul petelor de sânge sau de transpiraţie.