Cum să atenuezi durerile hemoroidale

1 2 jpg jpeg

De preferat ar fi evitarea apariţiei hemoroizilor printr-o alimentaţie echilibrată, sănătoasă şi un stil de viaţă cât mai activ.

Însă dacă totuşi te confrunţi cu disconfortul hemoroizilor, ideal ar fi să mergi la medic şi să te afli sub supravegherea acestuia pentru a evita apariţia altor complicaţii.

Există de asemenea posibilitatea să apelezi la anumite remedii naturale care să oprească atât sângerarea cât şi durerile.

Iată care sunt acestea:

Schimbă-ţi alimentaţia

1 2 jpg jpeg

Pentru a facilita eliminarea scaunului este recomandat să ai o alimentaţie predominantă în fibre şi să nu uiţi să te hidratezi corespunzător.

Alege să consumi cât mai multe fructe şi legume bogate în fibre şi nu uita să faci mişcare.

Dacă încă nu te confrunţi cu aceste probleme dar ai în familie persoane care suferă de hemoroizi, fii preventiv şi schimbă-ţi stilul de viaţă nesănătos într-unul sănătos.

Află cum te ajută gălbenelele să scapi de hemoroizi AICI

Acordă o mare atenţie lenjeriei intime

Mai ales dacă te confrunţi cu sângerări sau scurgeri anormale, este recomandat ca în locul protej slipurilor să ai mereu al îndemână o lenjerie intimă curată din bumbac.

Evită pe cât posibil să conumi alimente care te pot balona sau favorizează apariţia constipaţiei.

Ambele situaţii crează o tensiune mult prea mare la nivelul zonei anale astfel că te vei confrunta cu un disconfort şi mai mare, mai ales dacă hemoroizii sunt inflamaţi şi sângerează.

Nu uita de mişcare!

Mişcarea este o veritabilă porţie de sănătate astfel că atât în timpul cât şi după o şedinţă de mişcare se va activa atât circulaţia sangvină cât şi cea limfatică, organismul tău se va oxigena mult mai bine şi tot corpul va fi revigorat.

Te vei putea concentra mult mai bine şi vei fi ferit de surplusul de kilograme, una dintre principalele probleme ale articulaţilor ce trebuie să susţină noua greutate şi nu numai.