Cum detoxifici organismul de toxine. Tratament energizant cu argila

1 2 jpg jpeg

Te va ajuta cand simti ca starea de rau persista, cand suferi de mai multa vreme de constipatie, de acnee si alte boli ale pielii ori te-ai ingrasat fara motiv. Argila este un lut binefacator, ce absoarbe apa din organism si actioneaza ca un burete, care atrage germenii, viermii intestinali, toxinele, radicalii liberi, pesticidele si metalele grele din colon. Dupa ce le strange, le rostogoleste prin intestin si le elimina.

Pentru un plus de beneficii, opteaza pentru argila verde sau cea galbena, deoarece acestea au putere absorbanta mare. Atat argila verde, cat si cea galbena contin multe minerale pretioase, precum hidroxid de fier, Ca, Mg, K si Mn. Argila rosie are in compozitie mult oxid de fier si se foloseste mai des in tratamentul anemiei.

De ce sa tii cura cu argila

Timp de 3 saptamani este recomandat sa faci detoxifierea cu argila. In aceasta perioada, scapi de toxine, iti recapeti energia si iti imbunatatesti digestia. Stiai ca se produce un efect benefic si la nivelul ochilor daca tii o cura de detoxifiere cu argila? Privirea ta nu va mai fi incetosata, iar ochii nu vor mai fi rosii. Pentru ca actioneaza pozitiv la nivelul sistemului digestiv, argila previne arsurile stomacale, indigestia si ulcerele.

Mai mult decat atat, tratamentul cu argila poate combate unele probleme de sanatate frecvente, precum diareea si constipatia. Cura de detoxifiere cu argila imbunatateste activitatea cerebrala si te ajuta sa controlezi mai bine emotiile. De asemenea, intareste sistemul imunitar. Nu in ultimul rand, este un tratament pentru eruptiile curatanate, acnee si unele infectii ale pielii.

Fiecare organism este unic si reactioneaza la efectele argilei diferit, insa, dupa trei saptamani de cura, ar trebui sa te simti mult mai bine, mai energic si sa scapi de unele probleme cu pielea si cu digestia.

Ce trebuie sa faci

Zilnic, bea un amestec de argila cu apa, care trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un pahar pune o lingurita de argila si lasa la decantat cateva ore, apoi bea apa limpede. O varianta a curei recomanda consumul unui pahar cu apa si argila dimineata si unul seara.

Atentie! In primele zile, poate aparea o usoara stare de ameteala, dar nu trebuie sa te sperii si, mai mult decat atat, nu trebuie sa intrerupi tratamentul. Acesta este un semn ca a inceput detoxifierea. E bine sa eviti bauturile alcoolice pe timpul curei si alimentele grase.

Mai bine nu tine cura cu efect detox daca esti insarcinata sau alaptezi. Intreaba medicul inainte de a o incerca.