Combinaţii de ingrediente pentru a-ţi albi dantura acasă

1 2 jpg jpeg

Sănătatea orală nu este o glumă şi trebuie tratată corespunzător. Astfel că, pentru orice fel de problemă sesizată la nivelul cavităţii bucale trebuie să te adresezi întotdeauna medicului specialist.

Ca adjuvant pentru menţinerea sănătăţii orale poţi să apelezi la remediile naturiste care pot să îmbunătăţească efectele obţinute cu ajutorul stomatologului şi nicidecum să trateze.

Pentru a te bucura de o respiraţie proaspătă timp îndelungat şi un alb frumos al dinţilor poţi să încerci şi măştile de mai jos:

Ai grijă de sănătatea orală cu ulei de cocos

1 2 jpg jpeg

Uleiul de cocos face parte din categoria de produse cu multiple întrebuinţări, astfel că, poţi alege să îţi menţii sănătatea orală cu ajutorul său.

Pentru asta trebuie să amesteci o linguriţă de ulei de cocos cu un vârf de cuţit de pudră de turmenic, 1-2 picături de ulei de cuişoare şi apoi să te speli pe dinţi cu acest amestec.

Înainte de a clăti mai lasă acest amestec pe dinţi cel puţin 1-2 minute şi la final clăteşte cu apă şi ulterior cu apă de gură.

Află tot ce trebuie să ştii înainte de a merge la dentist AICI

Combinaţia de mentă cu bicarbonat

2 jpg jpeg

Amestecă o linguriţă de zeamă de lămâie cu o linguriţă de bicarbonat, o jumătate de linguriţă de pulbere de frunze de mentă şi o picătură de ulei esenţial de mentă.

Periază dantura cu amestecul obţinut şi înainte de a clăti mai lasă 2 minute pasta pe dinţi.

Acest amestec te va ajuta să ai o respiraţie proaspătă şi o dantură frumoasă.

Nu uita ca la fiecare 6 luni să treci pragul cabinetului stomatologic pentru a verifica starea danturii tale, de asemenea ţine cont de faptul că periajul dinţilor este o obligaţie necesară şi nu trebuie să sari niciodată peste acest pas.

Dacă sesizezi chiar şi cea mai mică sensibiitate dentară la folosirea amestecurilor de mai sus, clăteşte imediat gura şi mergi la medic. Este posibil să te confrunţi cu o sensibilitate dentară sau gingivală.

Orice carie observată trebuie ţinută sub control şi tratată corespunzător, aşa că nu ezita să păstrezi o bună legătură cu medicul tău stomatolog.