Cele mai bune pietre preţioase pentru terapia cu cristale

1 2 jpg jpeg

Cristaloterapia sau terapia cu pietre preţioase nu înlocuieşte medicina tradiţională, ci ajută ca tratamentul să fie mai eficient. Această terapie pare a avea un efect placebo, căci mulţi dintre bolnavi se vindecă datorită încrederii pe care o au în eficienţa tratamentului cu cristale. Dar această explicaţie nu este decât parţial adevărată.

Studiile au demonstrat că un cristal bine tăiat poate să concentreze curgerea particulelor încărcate energetic. Trebuie pornit de la faptul că vindecarea durează mult mai puţin dacă ne folosim piterea minţii. Şi aici ne ajută cristaloterapia.

Rubinul şi perlele, eficiente

Pietrele preţioase pot fi folosite tratament pentru alungarea stresului şi tratamentul afecţiunilor sistemului circulator sau digestiv. Există opt pietre preţioase care au acest efect şi cateva semipreţioase care sunt folosite în terapii. Rubinului, perlelor, coralilor, smaraldului, pietrei lunii, diamantului, safirului sau cristalului de ochi de pisică li s-au atribuit în trecut puteri magice. Pe lângă acestea, alte 75 de pietre semipreţioase au efect curativ, şi pot schimba chiar temperamentul unei persoane, prin culoarea şi vibraţiile lor.

Pietrele preţioase galbene tratează afecţiunile rinichilor, iar cele portocalii sunt recomandate în tratarea virozelor sau a artritelor, pentru că îndepărtează durerile şi induc o stare de calm.

Despre rubin se crede că este eficient în tratarea afecţiunilor cardiovasculare, psihice, dar şi oftalmologice.

Smaraldul simbolizează tinereţea şi renaşterea. Culoarea sa verde are efect calmant, îndepărtează migrenele, problemele ochilor şi regelează tensiunea arterială. Coralii măresc abilităţile intelectuale, creativitatea, puterea de concentrare şi comunicarea. În funcţie de culoarea lor, aceştia acţionează asupra inimii, sistemului circulator sau muscular. Coralul roşu stimulează circulaţia sângelui şi este folosit în tratarea hemoragiilor sau chiar a leucemiilor. Cel alb este recomandat mămicilor pentru alăptare şi bărbaţilor pentru creşterea fertilităţii. Coralul negru alungă stările depresive, insomniile sau coşmarurilor.

Safirul acţioneaza asupra creativităţii, intuiţiei şi stimulează introspecţia.

În formă de piramidă sau sferă?

Cristalele în formă de piramidă receptează energiile prin bază şi le transmit prin vârf sub forma unei spirale. Un diamant poate vindeca orice suferinţă a sistemului nervos.

Sferele din cristal pot vindeca bolile de metabolism, însă ele sunt foarte rare. Au puterea de a emite energii în toate direcţiile, lucru benefic pentru toate organele.

Vindecă şi dacă sunt purtate, sub formă de bijuterii

Bijuteriile care au pietre în structura lor canalizează energii şi impun organismului o nouă frecvenţă de vibraţie care duce la vindecarea anumitor afecţiuni, în funcţie de combinaţiile şi de dimensiunile lor.

Purificarea, necesară

Dacă alegem singur piatra preţioasă, trebuie să ne asigurăm că aceasta este în acord cu propria persoană. Odată cumpărat, cristalul trebuie purificat. Pentru aceasta, îngroapă-l în sare neîmbogăţită cu iod. După 24 de ore, cristalul este curăţat de impurităţi sau de energia negativă.

Pentru că se zgârie uşor, nu se purifică în sare, ci prin scufundare în argilă­:

- ambra,

- celestina,

- opalul,

- piatra Lunii,

- piatra Soarelui,

- pirita,

- turcoazul.

Din când în când, cristalele trebuie încărcate. Pentru asta, pune-le în bătaia razelor soarelui dimineaţa, timp de 1-3 ore.