Cel mai bun tratament pentru ficat, rinichi şi pancreas

1 2 jpg jpeg

Atunci când în organism se acumulează din ce în ce mai multe toxine, când alimentaţia nu îi oferă corpului toate substanţele nutritive necesare, întreg metabolismul este dat peste cap. În felul acesta apare senzaţia de oboseală, somnul pe parcursul nopţii devine destul de anevoios, de aceea devii predispus la diverse afecţiuni, mai ales la acelea sezoniere, mai ales că imunitatea este slăbită.

Din aceste motive, este bine să te îndrepţi către remediile naturiste pentru a-ţi menţine vitalitatea. Plantele au un efect extrem de benefic asupra întregului metabolism uman.

Organele cele mai afectate din cauza stresului şi a alimentaţiei deficitare sunt ficatul, rinichii şi pancreasul, acesta din urmă fiind predispus la diabet.

Remediu naturist extrem de eficient

1 2 jpg jpeg

Pune într-un blender câte 50 g de pătrunjel verde, coriandru şi miere de albine proaspătă, 2-3 cm de ghimbir, zeama de la o lămâie şi un pahar de apă. Amestecă bine toate ingredientele, depozitează licoarea obţinută într-un vas de sticlă şi păstreaz-o la frigider. Dimineaţa, după micul dejun, ia 2 linguriţe din ea, însă numai dacă ai luat un mic dejun sănătos, fără prăjeli, carne sau fast food. Combinaţia de pătrunjel cu coriandru te menţine în formă.

Acest remediu are un efect diuretic care ajută al eliminarea pietrelor de la rinchi şi asigură buna funcţionare a organelor, îmbunătăţind totodată procesul digestiv.

Dacă ai probleme cu nivelul crescut al colesterolului rău în sânge, acest remediu îţi va fi extrem de util.

Trucuri pentru detoxificare

Sigur ai auzit şi nu doar o dată că este recomandat să bei un pahar de apă caldă dimineaţa cu zeama de la o lămâie. Ei bine, acest remediu chiar funcţionează, mai ales la nivelul ficatului, atât timp cât nu adaugi zahăr.

1 2 jpg jpeg

Deşi multă lume evită să mănânce usturoi tocmai pentru mirosul neplăcut dat respiraţiei, anumite substanţe din compoziţia lui, alicină şi seleniu, îţi protejează ficatul.

De asemenea, avocado este indicat pentru păstrearea sănătăţii, mai ales la nivelul ficatului. Cercetătorii japonezi au ajuns la concluzia că apără ficatul de una dintre cele mai puternice toxine responsabile cu producerea hepatitei. Un avocado pe zi te va face să uiţi de grăsimea abdominală şi de toxinele acumulate la nivelul organelor.

Un alt aliment excelent pentru sănătatea ta, turmenicul, stimulează regenerarea celulelor hepatice, creşte secreţia de bilă şi susţine procesul depurativ al organismului.