Cel mai bun remediu pentru fumători

1 2 jpg jpeg

Pentru a scăpa de toxinele acumulate în organism ai nevoie doar de o nucă uscată şi de puţină apă.

Ceaiul din coji de nuci reglează tensiunea arterială

Tot ce trebuie să faci este să prepari un ceai din coajă de nucă. Atenţie, coaja trebuie să fie lemnoasă şi nu verde. Acest ceai se consumă pe parcursul întregii zile iar pentru a-l prepara ai nevoie de 300 ml de apă în care să adaugi o mână de coji de nucă. Le pui într-un ibric pe care îl pui apoi la foc mic să fiarbă până când apa scade şi mai rămân cam 200 ml de apă.

Apoi ia ibricul de pe aragaz lasă-l să se răcească şi poţi să îl consumi. Ideal ar fi să îl consumi atât dimineaţa cât şi seara. În cazul în care nu îţi place gustul poţi să adaugi puţină miere numai după ce s-a răcit.

Află care sunt ceaiurile care te ajută să te laşi de fumat AICI

Cura de 30 de zile care-ţi curăţă organismul

Dacă vei consuma acest ceai timp de 30 de zile, te va ajuta să elimini toate toxinele acumulate de a lungul vremii în organism. Mai ales este util pentru a curăţă plămânii în cazul în care eşti fumător şi nu numai.

Beneficiile lui cuprinde şi faptul că este util în curăţarea arterelor, ajutând foarte mult circulaţia sangvină. Astfel ajută la reglarea tensiunii arteriale.

În cazul în care ai răcit acest ceai te poate ajuta să scapi mai uşor de tuse. Pentru a obţine acest efect este indicat ca în acest caz să consumi ceaiul cald şi să faci şi gargară cu el. Poţi să adaugi şi un pic de zeamă de lămâie pentru a te bucura şi de vitamica C pe care aceasta o conţine.

Cum tratezi dependenţa de nicotină?

În cazul în care fumatul este asociat cu ideea de pauză la locul de muncă sau cu ieşirile cu prietenii este un pic cam greu să treci peste acest tabiet însă nu este imposibil.

Cu timpul, creierul se va obişnui să facă o pauză fără să apeleze la nicotină. Totul constă în înlocuirea ţigărilor cu un aliment sănătos, sau şi mai bine cu o plimbarea sau un set de exerciţii.

Astfel printre alimentele care te ajută să te laşi de fumat se numără:

Consumul de fructe şi legume

Potrivit unui studiu efectuat pe 1.000 de voluntari fumători s-a constatat că cei care consumau mai multe fructe şi legume simţeau o nevoie mai redusă de a fuma. Astfel cercetătorii de la o universitate din New York unde a fost efectuat studiul au anunţat că timp de 14 luni fumătorii au redus considerabil numărul de ţigări fumate, crescând porţiile de fructe şi legume consumate.

Citeşte şi: Cum să te laşi de fumat

Sucurile de citrice

Cel puţin două pahare cu suc de portocale sau de grapefruit pe zi, pare a fi un remediu numai bun de încercat. Mai ales că există o relaţie între consumul de nicotină, intoxicaţia cronică pe care o au fumătorii şi nivelul vitaminei C. La fumători vitamina C este mult mai redusă. Crescând consumul ei există posibilitatea ca tu să fumezi mai puţin.

Consumul de lactate

O ţigară înmuiată în lapte şi apoi uscată va avea un gust atât de rău, încât te vei gândi de două ori înainte să o aprinzi pe următoarea. Cel mai bine ar fi ca acest lucru să fie făcut în absenţa ta pentru a nu fi tentat să ceri de la altcineva.