Ceaiul de scorţişoară, doza ta de sănătate

1 2 jpg jpeg

Condiment originar din Sri Lanka şi sudul Indiei, scorţişoara conţine atât tanini, cât şi carbohidraţi.

Are efecte anticancerigene, folosirea ei ajutând la diminuarea cantităţii de sânge care ajunge la tumori, aşa explicându-se efectele sale antitumorale.În plus, reduce nivelul de lipide din sânge, fiind recomandat persoanelor care suferă de diabet zaharat.

Reduce nivelul colesterolului rău şi al trigliceridelor

1 2 jpg jpeg

Cercetările cu privire la beneficiile scorţişoarei au scos la iveală faptul că un consum constant de ceai de scorţişoară reduce semnificativ atât nivelul de lipide, cât şi valoarea trigliceridelor, dar şi a colesterolul rău, motiv pentru care poţi începe să te bucuri de minunatele sale efecte şi să îţi păstrezi trupul sănătos.

Studiile efectuate pe cobai susţin că scorţişoara este capabilă să reducă rezistenţa la insulină şi glucoză, de aceea este un bun remediu naturist pentru a-ţi menţine greutatea în limite normale, deci un aliat în timpul curei de slăbire.

Cercetarea apărută în publicaţia „Biochimie” susţine că tocmai capacitatea sa de a regla nivelul de zahăr din organism este responsabilă de prevenirea diabetului. Substanţele din compoziţia ceaiului de scorţişoară au efecte antioxidante, antimicrobiale, antiinflamatoare, antidiabetice şi antitumorale.

Ceaiul de scorţişoară întăreşte imunitatea

1 2 jpg jpeg

Având un gust deosebit, se foloseşte pe post de condiment şi ca tratament naturist. Consumată sub formă de ceai, scorţişoara ameliorează simptomele de răceală, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, tratează indigestia şi în perioadele reci ajută la menţinerea temperaturii corporale în limite bune.

Dacă alegi să bei o cană de ceai de scorţişoară cu o linguriţă de miere de albine, seara, vei contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare şi la normalizarea metabolismului. Totodată, vei ajuta la eliminarea mult mai eficientă a toxinelor din organism.

La un litru de apă fiartă adaugă o lingură de scorţişoară (baton mărunţit) şi lasă la infuzat 30 de minute.

Poţi adăuga o linguriţă de miere şi înainte de fiecare masă să consumi o cană din acest ceai pentru a facilita digestia.

Evită să consumi scorţişoară atât sub formă de condiment cât şi ceai dacă eşti însărcinată sau alăptezi.