Ce trebuie să ştii despre homeopatie

1 2 jpg jpeg

Homeopatia se foloseşte de asemenea de medicamente, nu doar de leacuri băbeşti, aspect cunoscut de foarte puţini oameni. Astfel că, datorită a doi francezi farmacişti şi fraţi pe numele lor Boiron, homeopatia este o parte a farmacopeei franceze. Granulele homeopate pot fi atinse fără nici un fel de problemă, această afirmaţie venind să spulbere un mit potrivit căruia principiul activ din remediile homeopate se află la suprafaţa granulelor, iar atingerea lor putând să afecteze calitatea lor.

Cea mai bună formă de administrare a acestor granule este fie prin înghiţire, fie prin ţinerea lor sublingual până la dizolvarea completă.

Diferenţa dintre homeopat şi alopat

De principiu alopatia se luptă cu afecţiunile apărute atacând în mod direct simptomele în timp ce homeopatia încurajează simptomele vindecării. Homeopatia se ocupă şi cu studierea cauzelor ce au dus la instalarea anumitor afecţiuni astfel că, după identificarea ei se aplică schema de tratament.

Se poate face tratament homeopat combinat cu cel alopat simultan, astfel vei avea efecte mult mai bune.

În zilele noastre se foloseşte tot mai des termenul de medicină clasică, homeopată sau alopată, menţionându-se de fiecare dată efectele homeopatiei în completarea oricărui alt tratament.

Află ce plante sunt indicate în reumatism AICI

Homeopatia, fără efecte adverse

Tratamentele homeopate sunt cea mai bună alegere când vine vorba de tratarea diferitelor afecţiuni mai ales în cazul copiilor, a femeilor însărcinate cât şi a bătrânilor.

În cazul copiilor efectele benefice se pot observa cel mai bine şi asta deoarece în cazul lor organismul reacţionează mult mai repede şi mult mai bine. Însă nu există vindecare peste noapte, trebuie răbdare şi administrat corespunzător sub atenta supraveghere a unui specialist.

Un ajutor bun în tratarea cancerului

Homeopatia se foloseşte în toate domeniile medicinei de la stomatologie până la obstetrică. Pilulele homeopate sunt folosite şi în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu formaţiuni cancerose sau aflaţi sub tratamente cu radio sau chimioterapie, tocmai pentru a-i ajuta să suporte mai uşor efectele acestor terapii destul de agresive.

În această situaţie, homeopatia se completează cu alopatia pentru a ajuta bolnavii şi pentru a le îmbunătăţi atât starea fizică cât şi psihică.

Mai mult de atât, homeopatia în unele cazuri este soluţia corespunzătoare pentru a scăpă de probleme precum alergia la polen, herpes, reumatism sau celebrele dureri de cap, însă numai dacă se urmează un tratament complet şi de durată. Treptat vei scăpa de numărul, durata cât şi de intesitatea crizelor putând să ai o viaţă mult mai uşoară.