Ce poţi trata cu varză

1 2 jpg jpeg

Totodată, această legumă conţine şi substanţe cu acţiune antiinflamatoare, anticancerigenă şi hepatoprotectoare. Aşa că, varza nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta.

Iată cât de multe beneficii aduce această legumă organismului tău:

Vindecă ulcerul

Există un studiu realizat de cercetătorii americani care a arătat că sucul de varză este un excelent remediu în cazul ulcerului gastric. Nu mai puţin de 95% dintre participanţii la acel studiu s-au vindecat de ulcer, după o cură de trei săptămâni cu suc de varză.

Previne cancerul

Varza are puterea de a preveni apariţia cancerului. Atunci când varza este consumată crudă sau doar puţin fiartă, compuşii cu sulf şi fitonutrienţii pe care-i conţine acest aliment încetineşte dezvoltarea celulelor tumorale. De asemenea, compuşii chimici din varză accelereaza metabolismul hormonilor estrogeni şi scad riscul de cancer de sân, uter sau ovare. Consumul regulat de varză are acţiune preventivă pentru cancerul de colon, prostată, stomac şi laringe.

Te scapă de negi

Varză murată şi zeamă de varză murată te scapă de negi. După două săptămâni de cură cu zeamă de varză (o cană de 250 de ml în fiecare dimineaţă) aceştia vor fi doar o urâtă amintire. De asemenea, varza crudă este bună şi pentru regenerarea părului. Tot tratamentul constă, de fapt, în aplicarea pe cap a unor cataplasme cu frunze de varză crudă, peste care se pune un prosop. Se face în fiecare seară.

Spune adio ameţelilor

Varza te poate scăpa de ameţeli. Cum? Trebuie să înfăşori picioarele cu frunze de varză, schimbând compresa dimineaţa şi seara.

Atenuează durerile provocate de arsuri

Compresele cu varză atenuează durerile provocate de arsuri, evitând formarea băşicilor.