Ce boli se pot trata prin acupunctură, în funcţie de vârstă

1 2 jpg jpeg

O cercetare a Centrului de medicină complementară din cadrul Universităţii tehnice din Munchen, Germania, a arătat că în cazul a aproape jumătate din pacienţi acupunctura scade frecvenţa migrenelor cu 50%. Aceasta înseamnă că această terapie este la fel de eficientă ca medicamentele contra durerilor, dar nu are efecte adverse.

Singurul dezavantaj ar fi acela că trebuie să dedici acestui tratament mai mult timp decât dacă ai lua analgezice.

Pentru tratarea migrenei sunt necesare de la opt până la zece şedinţe a câte o jumătate de oră fiecare, cu efect vizibil în următoarele şase luni.

Copiii pot fi trataţi prin acupunctură

Acupunctura nu este numai o metodă de tratare a unor boli, ci mai întâi de toate de diagnosticare şi prevenire. A fost utilizată de peste 10.000 de ani pentru afecţiuni ale pacienţilor de diverse vârste.

Îi ajută chiar şi pe copii şi, dacă aceştia se tem de acele de seringă, nu vor avea frică de acele folosite în acupunctură.

Explicaţia este simplă: sunt mici şi foarte fine cu grosimea de 0,25 mm şi vârful rotunjit. Mai mult, în punctul de acupunctură nu există terminaţii nervoase şi în timpul procedurii vor sângera. De aceea nu vor simţi decât o înţepătură atunci când vor fi plasate în puncte strategice ale corpului pentru a-i trata de diverse afecţiuni cum sunt enurezisul sau pierderea necontrolată a urinei, diaree infantilă, boala ticurilor, ascaridoza, convulsiile sau hiperchinezia.

Un studiu al unui spital de copii din Boston, Statele Unite, a demonstrat că 70% dintre copiii trataţi prin acupunctură au simţit că simptomele bolilor lor au fost domolite.

La adulţi, prin această terapie se ameliorează durerile

Adulţii găsesc alinare prin intermediul acupuncturii indiferent că suferă de dureri de spate, de gât, de cap sau de umeri, cauzate de lucrul ore în şir la calculator sau de infertilitate, alergii, infecţii urinare, stres, insomnie, depresie, anxietate, sindrom premenstrual sau obezitate.

Modul în care acţionează acele de acupunctură este destul de simplu: prin înţepare, punctele aflate pe cele 12 meridiane energetice care străbat corpul uman, conform medicinii orientale, transmit de-a lungul întregii şedinţe de acupunctură un flux de informaţii către organul bolnav detensionându-l şi stimulându-l să se vindece. Cu cât acele sunt dintr-un material mai preţios, precum platina sau aurul, cu atât fluxul transmis este mai clar.

Acupunctura, bună şi la vârste înaintate

La vârsta a treia problemele de sănătate se înmulţesc. Cele mai frecvente sunt cele reumatismale tratate cu succes de acupunctură în combinaţie cu produse de apiterapie şi fitoterapie, exerciţii fizice şi un regim alimentar adaptat metabolismului.

Deoarece în medicina chineză ostroporoza este tratată prin punctul care corespunde rinichinilor, plantele folosite sunt menite să întărească aceste organe de-a lungul terapiei cu ace.

Rinichii sunt, astfel, stimulaţi să producă hormonul numit erythropoietin care, la rândul lui, impulsionează celulele stem ale măduvei să elibereze hemoglobină în număr mai mare.

Ştiai că...

...bolile tratate frecvent prin acupunctură sunt artrita şi migrenele?