Ce boli se pot trata prin acupunctură, în funcţie de vârstă

1 2 jpg jpeg

O cercetare a Centrului de medicină complementară din cadrul Universităţii tehnice din Munchen, Germania, a arătat că în cazul a aproape jumătate din pacienţi acupunctura scade frecvenţa migrenelor cu 50%. Aceasta înseamnă că această terapie este la fel de eficientă ca medicamentele contra durerilor, dar nu are efecte adverse.

Singurul dezavantaj ar fi acela că trebuie să dedici acestui tratament mai mult timp decât dacă ai lua analgezice.

Pentru tratarea migrenei sunt necesare de la opt p├ón─â la zece ┼čedin┼úe a c├óte o jum─âtate de or─â fiecare, cu efect vizibil ├«n urm─âtoarele ┼čase luni.

Copiii pot fi trataţi prin acupunctură

Acupunctura nu este numai o metod─â de tratare a unor boli, ci mai ├«nt├ói de toate de diagnosticare ┼či prevenire. A fost utilizat─â de peste 10.000 de ani pentru afec┼úiuni ale pacien┼úilor de diverse v├órste.

├Äi ajut─â chiar ┼či pe copii ┼či, dac─â ace┼čtia se tem de acele de sering─â, nu vor avea fric─â de acele folosite ├«n acupunctur─â.

Explica┼úia este simpl─â: sunt mici ┼či foarte fine cu grosimea de 0,25 mm ┼či v├órful rotunjit. Mai mult, ├«n punctul de acupunctur─â nu exist─â termina┼úii nervoase ┼či ├«n timpul procedurii vor s├óngera. De aceea nu vor sim┼úi dec├ót o ├«n┼úep─âtur─â atunci c├ónd vor fi plasate ├«n puncte strategice ale corpului pentru a-i trata de diverse afec┼úiuni cum sunt enurezisul sau pierderea necontrolat─â a urinei, diaree infantil─â, boala ticurilor, ascaridoza, convulsiile sau hiperchinezia.

Un studiu al unui spital de copii din Boston, Statele Unite, a demonstrat că 70% dintre copiii trataţi prin acupunctură au simţit că simptomele bolilor lor au fost domolite.

La adulţi, prin această terapie se ameliorează durerile

Adul┼úii g─âsesc alinare prin intermediul acupuncturii indiferent c─â sufer─â de dureri de spate, de g├ót, de cap sau de umeri, cauzate de lucrul ore ├«n ┼čir la calculator sau de infertilitate, alergii, infec┼úii urinare, stres, insomnie, depresie, anxietate, sindrom premenstrual sau obezitate.

Modul ├«n care ac┼úioneaz─â acele de acupunctur─â este destul de simplu: prin ├«n┼úepare, punctele aflate pe cele 12 meridiane energetice care str─âbat corpul uman, conform medicinii orientale, transmit de-a lungul ├«ntregii ┼čedin┼úe de acupunctur─â un flux de informa┼úii c─âtre organul bolnav detension├óndu-l ┼či stimul├óndu-l s─â se vindece. Cu c├ót acele sunt dintr-un material mai pre┼úios, precum platina sau aurul, cu at├ót fluxul transmis este mai clar.

Acupunctura, bun─â ┼či la v├órste ├«naintate

La v├órsta a treia problemele de s─ân─âtate se ├«nmul┼úesc. Cele mai frecvente sunt cele reumatismale tratate cu succes de acupunctur─â ├«n combina┼úie cu produse de apiterapie ┼či fitoterapie, exerci┼úii fizice ┼či un regim alimentar adaptat metabolismului.

Deoarece în medicina chineză ostroporoza este tratată prin punctul care corespunde rinichinilor, plantele folosite sunt menite să întărească aceste organe de-a lungul terapiei cu ace.

Rinichii sunt, astfel, stimulaţi să producă hormonul numit erythropoietin care, la rândul lui, impulsionează celulele stem ale măduvei să elibereze hemoglobină în număr mai mare.

┼×tiai c─â...

...bolile tratate frecvent prin acupunctur─â sunt artrita ┼či migrenele?