Când nu trebuie să foloseşti uleiul de cocos

1 2 jpg jpeg

Când ai nevoie de protecţie solară

Datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante, poţi crede că uleiul de nucă de cocos este indicat pe post de cremă de protecţie solară. Deşi unele studii sugerează că uleiul poate să ofere protecţie solară, specialiştii susţin că aceasta este în jur de 8. De aceea, nu folosi uleiul de nucă de cocos ca factor de protecţie solară, pentru că nu este eficient.

De fiecare dată când ai nevoie de protecţie solară, foloseşte o loţiune cu un SPF de cel puţin 30.

Evită să-l aplici pe răni deschise

Ai obiceiul să pui ulei de nuncă de cocos pe piele, ca să o catifeleze şi să o hidrateze? Ai grijă să nu aplici acest ingredient în locurile în care ai zgârieturi sau răni deschise! Potrivit lui Joshua Zeichner, medic dermatolog la Mount Sinai Hospital din New York, dacă aplici uleiul pe zone cu tăieturi ori zgârieturi poţi înrăutăţi starea acestora. Astfel, pot apărea simptome precum roşeaţa, iritaţia, usturimea şi mâncărimea.

Nu-l utiliza pe post de pastă de dinţi

Potrivit practicilor vechi Ayurveda, uleiul de nucă de cocos este bun pentru a menţine o bună igienă orală. Însă specialiştii în domeniu spun că este nevoie şi de un periaj dentar efectuat cu pastă de dinţi, pentru a alunga bacteriile care formează placa dentară în mod corect. Uleiul de nucă de cocos nu are puterea de a le eradica cum trebuie, ceea ce înseamnă că nu scapi de riscul apariţiei cariilor.

Ce beneficii are

Utilizat corect, uleiul de nucă de cocos îţi aduce numeroase beneficii. Este ideal pentru a reda strălucirea părului şi te ajută să scapi de mătreaţă.

Ajută la menţinerea elasticităţii pielii, fiind ideal de aplicat seara, înainte de culcare. Este recomandat pentru masaj şi femeilor însărcinate, prevenind formarea vergeturilor.