C├ónd nu trebuie s─â folose┼čti uleiul de cocos

1 2 jpg jpeg

Când ai nevoie de protecţie solară

Datorit─â propriet─â┼úilor sale calmante ┼či hidratante, po┼úi crede c─â uleiul de nuc─â de cocos este indicat pe post de crem─â de protec┼úie solar─â. De┼či unele studii sugereaz─â c─â uleiul poate s─â ofere protec┼úie solar─â, speciali┼čtii sus┼úin c─â aceasta este ├«n jur de 8. De aceea, nu folosi uleiul de nuc─â de cocos ca factor de protec┼úie solar─â, pentru c─â nu este eficient.

De fiecare dat─â c├ónd ai nevoie de protec┼úie solar─â, folose┼čte o lo┼úiune cu un SPF de cel pu┼úin 30.

Evit─â s─â-l aplici pe r─âni deschise

Ai obiceiul s─â pui ulei de nunc─â de cocos pe piele, ca s─â o catifeleze ┼či s─â o hidrateze? Ai grij─â s─â nu aplici acest ingredient ├«n locurile ├«n care ai zg├órieturi sau r─âni deschise! Potrivit lui Joshua Zeichner, medic dermatolog la Mount Sinai Hospital din New York, dac─â aplici uleiul pe zone cu t─âieturi ori zg├órieturi po┼úi ├«nr─âut─â┼úi starea acestora. Astfel, pot ap─ârea simptome precum ro┼čea┼úa, irita┼úia, usturimea ┼či m├ónc─ârimea.

Nu-l utiliza pe post de pastă de dinţi

Potrivit practicilor vechi Ayurveda, uleiul de nuc─â de cocos este bun pentru a men┼úine o bun─â igien─â oral─â. ├Äns─â speciali┼čtii ├«n domeniu spun c─â este nevoie ┼či de un periaj dentar efectuat cu past─â de din┼úi, pentru a alunga bacteriile care formeaz─â placa dentar─â ├«n mod corect. Uleiul de nuc─â de cocos nu are puterea de a le eradica cum trebuie, ceea ce ├«nseamn─â c─â nu scapi de riscul apari┼úiei cariilor.

Ce beneficii are

Utilizat corect, uleiul de nuc─â de cocos ├«┼úi aduce numeroase beneficii. Este ideal pentru a reda str─âlucirea p─ârului ┼či te ajut─â s─â scapi de m─âtrea┼ú─â.

Ajut─â la men┼úinerea elasticit─â┼úii pielii, fiind ideal de aplicat seara, ├«nainte de culcare. Este recomandat pentru masaj ┼či femeilor ├«ns─ârcinate, prevenind formarea vergeturilor.