Beneficiile terapiei asistate de cai asupra copiilor

1 2 jpg jpeg

Animalul are rol de co-terapeut, fiind atent selecţionat în funcţie de temperamentul copilului.

Odată ce ai început să mergi la şedinţele de psihoterapie asistată de cai, înveţi despre tine şi despre relaţiile cu cei din jurul tău prin intermediul relaţiei cu caii, participi la diverse activităţi, ai ocazia să îţi analizezi propriile gânduri, trăiri, sentimente.

Avantajele psihoterapiei

Principalul avantaj al terapiei asistate este stabilirea legăturilor interrelaţionale.

Creşterea abilităţilor de comunicare, relaxarea, învăţarea noilor deprinderi, toate vin la pachet cu mediul familiar în cadrul căreia se desfăşoară terapia

Ajută la creşterea încrederii în sine

Contribuie de asemenea şi la obţinerea unor abilitati verbale noi, dezvoltă foarte bine lucrul în echipă, se focusează pe îndeplinirea sarcinilor, ajută la dobândirea echilibrului fizic şi psihic, cât şi asupra abilităţii de asumare a riscului.

Indicaţiile terapiei

Depresia este una din afecţiunile cel mai des tratate cu ajutorul animalelor.

Încrederea scăzută în sine, abuzurile (fizic, psihic), tulburarea de ataşament, tulburările comportamentale, ADHD, inclusiv autismul sunt afecţiuni unde această terapia se bucură de rezultate pozitive şi de durată.

Comunicarea dintre copil şi cal se creează spontan mai ales datorită faptul că acest animal este extrem de abil în a descifra comunicarea non-vebală a oricărei fiinţe din jurul său.

Interacţiunea dintre cei doi se desfăşoară sub stricta supraveghere a terapeutului. Iar în timp pe baza acestei terapii se va dezvolta o relaţie armonioasă care va modifica comportamentul copilului şi îl va ajuta să se dezvolte şi în plan psihic.