Băile calde, benefice după zilele obositoare

1 2 jpg jpeg

Cel puţin o dată pe săptămână bucură-te de efectul terapeutic al unei băi calde şi al unui masaj terapeutic. Primul efect pe care îl vei resimţi va fi acela de relaxare musculară, vei scăpa de problema crampelor şi vei căpăta o mai bună elasticitate a ţesuturilor.

Scapă de tensiunea psihică

Pe baza efectelor oferite de o baie caldă a fost derulat un studiu în Osaka, Japonia, iar rezultatul a venit ca o confirmare a celor menţionate mai sus. S-a putut observa o îmbunătăţire a hormonilor cortizol şi cromogranină mai ales după o baie caldă de o oră.

Reprezintă o bună modalitate pentru a te detaşa de grijile zilnice, în felul acesta putând să meditezi asupra micilor tale plăceri, să te recreezi în intimitatea casei tale.

Te ajută să elimini toxine

Asigură-te că ai o temperatură potrivită la apă, suficient de caldă încât să te ajute să transpiri, fără a-ţi provoca senzaţii neplăcute la nivelul pielii, astfel vei stimula eliminarea toxinelor, activitatea sistemului limfatic se va accelera odată cu apariţia transpiraţiei. Toată această acţiune te va ajuta să te bucuri ulterior de un sistem imunitar mai puternic şi să îţi păstrezi calmul şi senzaţia de bine pe tot parcursul nopţii.

În felul acesta vei arde caloriile mai repede şi mai intens. Aburii, potrivit cercetătorului Faulkner te pot ajuta să arzi aceeaşi cantitate de calorii pe care le-ai arde mergând pe jos timp de 30 de minute.

Senzaţia plăcută oferită de o baie caldă va ajuta la eliberarea endorfinelor, substanţe responsabile cu senzaţia ta de bine. Deci, nu ami aştepta şi profită din plin.

Află care sunt beneficiile băilor cu plante AICI

O bună modalitate de a te hidrata

Alege cât timp stai în cadă să adaugi în apă şi câteva uleiuri esenţiale. Acestea în funcţie de acţiunea lor te vor ajuta să îţi cureţi pielea de stratul de celule moarte, îţi vor hidrata intens pielea şi te vor ajuta să te relaxezi. Cele mai bune alegeri par a fi uleiul de cocos sau cel de măsline mai ales dacă te confrunţi de ceva timp cu senzaţia de piele uscată. Poţi apela la un burete abraziv cu ajutorul căruia să îţi faci un mic masaj cu efect de gomaj după ce ai stat suficient în apă astfel încât să se înmoaie pielea.

Dacă vrei doar un efect puternic de relaxare alege uleiurile de levănţică, flori de tei sau ylang ylang.

Controlează diabetul şi previne răceala

De a lungul timpul s-a observat că băile fierbinţi sunt benefice diabeticilor, mai ales că ajută la menţinerea şi reglarea glicemiei. În plus datorită faptului că stimulează şi sistemul limfatic cât şi cel circular, te va ajuta să te protejezi de infecţii şi de răceli. Unde mai pui că apa caldă va ajuta considerabil la eliminarea bacteriilor cu care intri în contact peste zi.

Important de reţinut este faptul că dacă ai probleme cu tensiunea arterială sau dacă nu rezişti să stai foarte mult timp în cadă, nu trebuie să te forţezi. Asigură-te că ai ventilat bine camera înainte şi nu te ridica brusc din cadă. Stai în cadă pănâ s-a dus toată apa şi abea apoi ridică-te încet.