Băi-tratament pentru fertilitate. Pot creşte şansele să concepi un copil

1 2 jpg jpeg

Beneficiile băilor-tratament pentru fertilitate. Problema infertilităţii este reală şi se intensifică de la an la an, iar motivele instalării afecţiunii par să fie, în 40% din cazuri, de natură feminină. Stresul, dietele drastice şi, nu în ultimul rând, sechelele unor boli cu transmitere sexuală pot reduce foarte mult şansele să concepi un copil. Uneori, pot ajuta şedinţele de acupunctură, masajele sau băile recomandate pentru fertilitate.

Beneficiile băilor-tratament pentru fertilitate

Ingredientele care se adaugă în apă ajută nu doar pe cele care vor să aibă copii, ci şi pe cele care vor să-şi detoxifieze corpul într-un altfel de mod. Ierburile şi substanţele cu efect tonic reduc nivelul de stres din organism şi relaxează. Căldura apei este şi ea un adjuvant în concepere, pregătind corpul pentru o viitoare sarcină.

De fapt, este o idee excelentă să faci o baie caldă înainte de actul sexual, pentru că îţi relaxează muşchii şi eliberează anxietatea din corp. În plus, prin transpiraţie scapi şi de toxine. În timpul tratamentelor cu băi este bine să consumi multă apă, ca să se intensifice procesul de eliminare a toxinelor din corp.

Mişcarea înainte de baie este indicată

În timpul efortului fizic, corpul începe să transpire, proces benefic pentru detoxifiere. Dacă vrei să obţii maximum de beneficii de pe urma băilor cu efect detox, este important să incluzi un program de mişcare în tratament. Îţi vei îmbunătăţi sănătatea, iar nivelul de endorfine, cunoscute ca hormonii fericirii, va creşte.

Sarea amară, ingredientul-minune

Sarea amară nu trebuie să lipsească din baia care stimulează fertilitatea. Această sare reduce stresul, ajută la recuperarea muşchilor de după efort, calmează nervii şi reglează nivelul enzimelor aflate în deficit. Adăugând sare amară în baie beneficiezi de o absorbţie mai bună a nutrienţilor din dieta zilnică şi poţi scăpa de migrene. Odată ce sarea intră în contact cu apa, se descompune în magneziu şi sulfat, minerale care ajung în piele. Se recomandă două ceşti cu sare în apa de baie şi e de preferat să nu fie apă fierbinte în cadă.

Pentru ca efectul băii-tratament să fie mai mare, adaugă în apă şi câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Acesta te va ajuta să te relaxezi şi mai mult şi îţi îmbunătăţeşte starea de spirit. O ceşcuţă de bicarbonat de sodiu este, de asemenea, importantă în baia-tratament. Acesta poate neutraliza efectul chimicalelor cu care a fost tratată apa, care pot interfera cu propretăţile benefice ale celorlalte ingrediente terapeutice pentru organism.