Băi de picioare cu efect terapeutic

1 2 jpg jpeg

Muşeţelul catifelează

Baia cu muşeţel hrăneşte şi catifelează pielea tălpilor şi a picioarelor, care adesea este uitată. Amestecă 2 linguri de miere şi cu 1 lingură de flori de muşeţel într-un castron cu apă caldă. Înmoaie picioarele în apă 5-10 minute, spală-le, şterge-le şi apoi încalţă-le cu şosete. Băi cu argilă

Argila are capacitatea de a combate senzaţia incomodă de mâncărime şi durerea, care apar după ce ai stat mult timp în picioare, ai mers mult pe jos sau ai purtat tocuri înalte. Într-un lighean umplut cu apă caldă, toarnă 2-3 linguri de argilă, amestecă şi înmoaie picioarele 10-15 minute. După ce timpul s-a scurs, spală-le bine şi uscă-le cu un prosop.

Dacă ai piciorele umflate, această baie este perfectă pentru tine. Adaugă 1 lingură de seminţe de castan şi una de flori de arnică într-un castron cu apă caldă. Pregăteşte un al doilea bol cu apă rece şi schimbă în repetate rânduri picioarele de la unul la altul, timp de 10-15 minute.

Citeşte şi: Ce nu ştiai că poţi trata cu castane

Picioarele transpiră de obicei dacă stau multe ore în pantofi închişi, iar pentru a elimina mirosurile neplăcute, poti încerca următoarea baie! Toarnă 5 căni de apă clocotită într-un castron şi adaugă o mână de frunze de salvie şi scoarţă de stejar. Aşteaptă 10 minute, apoi filtrează-le şi toarnă-le într-un lighean umplut cu apă caldă. Odihneşte-ţi picioarele în această baie 15 minute.

Pentru a ameliora durerile de picioare şi tălpi, încearcă baia cu eucalipt şi mentă. Adaugă 5 picături de ulei de eucalipt şi 5 de mentă într-un lighean umplut cu apă caldă. Ţine picioarele 15 minute, apoi întinde-te şi pune picioarele pe o pernă, astfe încât să fie poziţionate mai sus decât corpul.

Această baie atenuează durerile după o zi lungă de mers pe tocuri sau stat mult în picioare. Pune 2 linguri de sare de mare într-un recipient plin cu apă caldă. Înmoaie picioarele 10 minute, timp în care le poţi face masaj şi poţi îndepărta pielea moartă. La final, aplică o cremă hidratantă.

Dacă ai o rană la picior, încearcă sare grunjoasă! Aceasta dezinfectează şi curăţă locul în profunzime.