Aşa se prepară cel mai bun somnifer natural!

1 2 jpg jpeg

Banana este unul dintre cele mai plăcute fructe, însă ştii care sunt în totalitate beneficiile consumului regulat de banane?

Pe lângă gustul lor bun şi senzaţia de saţietate pe care o oferă, coaja de banană conţine anumite substanţe benefice care oferă o senzaţie de relaxare profundă favorizând astfel un somn profund.

Banana, explozie de energie

1 2 jpg jpeg

Având în vedere faptul că acest fruct conţine 3 zaharuri naturale şi anume sucroza, fructoza şi glucoza, ce aduc la pachet şi o porţie sănătoasă de fibre, consumate dimineaţa sau înainte de antrenament vor oferi organismului tău o doză de energie cu eliberare lentă.

În acelaşi timp, bananele conţin şi o cantitate bună de triptofan, un aminoacid esenţial care se transformă în serotonini, cunoscută şi sub denumirea de hormonul fericirii.

Tocmai acest hormon este responsabil cu starea de bine, de confort şi de detensionare ulterior ingerării unei banane. Astfel, banana este clasificată ca fiind unul dintre alimentele anti-depresive.

Află cât de multe afecţiuni poţi trata cu scorţişoară AICI

Banana, remediu anti-anemie

Pe lângă potasiu, bananele se bucură şi de o doză bună de fier care stimulează producţia de hemoglobină din sânge, astfel dacă te confrunţi cu anemie, banana este remediul ideal al naturii pentru problema ta.

De asemenea se bucură de un conţinut mare de prebiotice, acestea fiind bacterii bune şi vitale pentru intestin, ajutându-te astfel să ai parte de o digestie corectă.

În cazul în care te trezeşti dimineaţa şi mahmureala îţi dă bătăi de cap, prepară un milkshake de banane cu miere şi problema va fi rezolvată.

Mineralele din banană îţi va calma stomacul, mierea va stabiliza nivelul de zahăr din sânge şi vei fi apt de o nouă zi.

Cojile de banană, somnifer natural

În ţări precum cele din America de Sud, unde bananele se găsesc din abundenţă, oamenii folosesc atât fructul în sine cât şi cojile acestuia, mai ales pentru a induce somnul.

În coaja de banană se regăseşte cea mai mare cantitate de serotonină, iar cantitatea de triptofan care alungă starea de insomnie vine în completarea acesteia.

Potasiul ajută vasele de sânge şi muşchii să se relaxeze şi să dezactiveze doza de adrenalină din organism.

Tot ce trebuie să faci este să procuri câteva banane ecologice să le speli foarte bine coaja, să o tai bucăţi mici şi apoi să le laţi într-o tigaie vreo ora până se înnegresc. Se pun apoi la cuptor până se usucă complet. La final se fărămiţează şi se pun la fiert pentru vreo 10 minute. După ce se ia ceaiul de pe foc se adaugă scorţişoară şi se lasă la infuzat 5 minute.

Strecoară apoi ceaiul şi consumă-l înainte de a merge la culcare. efectele nu vor întârzia să apară.