Aşa îţi poţi face un deodorant de cameră natural!

1 2 jpg jpeg

Dacă îţi doreşti o atmosferă relaxată acasă sau la birou, singura variantă este să îţi confecţionezi un deodorant natural, evitând în felul acesta odorizantele cu substanţe chimice în compoziţia lor.

Chiar dacă există multiple variante de a parfuma o încăpere de la lumânări până la beţişoare parfumate, acestea sunt sursa unui potenţial pericol, mai ales dacă te confrunţi cu anumite alergii sau afecţiuni respiratorii precum este astmul.

O variantă simplă, eficientă şi economică pentru a te bucura de mic moment de răsfăţ se poate obţine cu doar două ingrediente ce se regăsesc cu siguranţă şi în casa ta, şi anume ulei esenţial şi bicarbonat de sodiu.

La ce se foloseşte bicarbonatul de sodiu?

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai utilizare produse într-o gospodărie, bicarbonatul de sodiu îţi este de ajutor de la prepararea diverselor reţete culinare, până la tratamentele cosmetice.

Este unul dintre cei mai simpli aliaţi ai sănătăţii tale fiind de mare ajutor în îngrijirea aparatului genital feminin, distrugând anumite bacterii şi reechilibrând pH-ul natural al pielii.

Însă ceea ce poate nu ştiai este faptul că acest produs atât de simplu îţi poate parfuma casa dacă îl foloseşti la prepararea unui odorizant de camera.

Află cât de util este bicarbonatul AICI

Odorizant cu bicarbonat

1 2 jpg jpeg

Pentru realizarea acestui deodorizant de cameră natural pe bază de bicarbonat ai nevoie de un recipient mic cu capac, bineînţels de bicarbonat de sodiu şi aroma ta preferată sub formă de ulei esenţial.

Umple recipientul respectiv cu bicarbonat de sodiu şi adaugă cel puţin 6 picături de ulei esenţial. Dacă vrei o aromă mai puternică poţi să pui mai multe picături.

Amestecă apoi totul cu o spatulă, şi dacă mai ai loc în recipient poţi să pui o lumânare aprinsă, căldura degazată de ea va ajuta la răspândirea mai rapidă a aromei.

În caz contrar, dă câteva găuri în capacul recipientului şi apoi înfiletează-l. Poţi mai apoi să ornezi exteriorul recipientului aşa cum îşi doreşti. La 2-3 zile poţi să mai amesteci bicarbonatul cu spatula şi să mai adaugi fie aromă fie bicarbonat.