Aşa îţi poţi curăţa eficient colonul!

1 2 jpg jpeg

Dacă ar fi să facem o clasificare în funcţie de importanţa fiecărui organ din corp, ar fi foarte greu să prioritizezi, chiar dacă în cazul organelor pereche se poate trăi doar cu unul(mai ales atunci când este vorba de donare pentru a salva viaţa cuiva).

Însă un aspect este clar şi trebuie discutat pentru a se putea face deosebirea corectă între sănătate şi boală: „moarte începe din colon”, pentru a te bucura de sănătate ai nevoie de o alimentaţie sănătoasă şi de un tranzit bun.

Orice subiect despre colon sau sănătatea aferentă a acestuia pare a fi tabu, însă trebuie menţionat că în proporţie de 70% dintre afecţiuni au cauza un colon neîngrijit corespunzător.

Care este rolul colonului

2 jpg jpeg

Principala sa acţiune este eliminarea deşeurilor din organism, astfel încât organismul să fie mereu curat şi apărat de boli.

Când tranzitul este lent, te confrunţi cu balonare, constipare, flatulenţă, apar şi problemele de sănătate, deoarece toxinele neeliminate la timp din colon se vor reîntoarce o mare parte în organism prin fluxul sangvin.

Tocmai din această cauză persoanele care au probleme mai ales cu constipaţia şi se recomandă să apeleze la clismă, sau la laxative, pentru a ajuta la curăţarea colonului.

Curăţarea colonului ar trebui făcută de două ori pe an şi în rest ar trebui monitorizat astfel încât să eviţi problemele mai sus menţionate. Vitaminele A,C şi alimentele bogate în antioxidanţi sunt de asemenea necesare pentru a contribui într-o formă activă la curăţarea pereţilor intestinali.

Află ce este sindromul de colon iritabil AICI

Remediu naturist pentru a menţine colonul sănătos

2 jpg jpeg

Un remediu simplu, eficient şi sănătos pentru care ai nevoie de o lingură de suc proaspăt de ghimbir, 2 linguri de suc proaspăt de lămâie, o jumătate de linguriţă de sare de mare, o jumătate de cană de suc proaspăt de mere şi o jumătate de cană de apă.

Fierbe apa şi când s-a răcit adaugă sarea şi amestecă până când aceasta se dizolvă complet, api adaugă sucurile şi amestecă-le bine.

Bea amestecul obţinut imediat, pentru eficacitate aceast remediu trebuie băut de 3 ori pe zi timp de o săptămână. În această săptămână ai grijă să consumi cât mai multe lichide şi să eviţi consumul alimentelor nesănătoase precum produsele de tip fast food, prăjeli, dulciuri, produse de patiserie.