Aşa îţi creşti imunitatea!

1 2 jpg jpeg

Eşti foarte obosit deşi dormi suficiente ore pe noapte şi aparent fără un motiv serios simţi că moralul tău este la pământ?

Imunitatea scăzută este una dintre cele mai mari probleme în această perioadă, astfel că este cazul să te îndrepţi către vechile leacuri ale bunicii ce te puneau în trecut pe picioare şi te menţineau puternic şi sănătos.

De o imunitate precare se pot plânge cel mai des copii, vârstnici, persoanele cu dependenţe de alcool sau tutun şi inclusiv cele supraponderale. Adesea, stilul de alimentaţie deficitar, stresul, lipsa somnului, a activităţilor fizice duc la surmenaj, iar imunitatea devine din ce în ce tot mai vulnerabilă.

Cât de importantă este imunitatea?

2 jpg jpeg

Deşi nu s-ar observa o legătură vizibilă între sănătate şi imunitate, nu degeaba se spune că suntem ceea ce mâncăm. Cu cât vei consuma mai multe fructe şi legume pline de vitamine cu atât mai protejat vei fi de boli. Şi mai ales dacă vei renunţa la gustările hipercalorice. O dietă echilibrată contribuie în primul rând la menţinerea unui sistem digestiv sănătos şi echilibrat, îi vei oferi organismului toate gamele de nutrimenţi de care are nevoie şi nu te vei mai confrunta cu senzaţia neplăcută de foame.

Chiar dacă timpul s-a răcit destul de mult nu renunţa la a consuma apă, măcar un pahar pe oră. Apelează cu încredere la produse precum scorţişoara, ardeiul iute şi inclusiv ghimbirul. Nici lămâile sau usturoiul nu sunt de evitat în această perioadă. Usturoiul introdus în alimentaţie îţi va oferi aceiaşi protecţie precum antibioticele însă pe cale naturală.

Află cât de sănătoasă este cătina pentru organismul tău AICI

Nu pierde nopţile şi fă sport mai des

2 jpg jpeg

Deşi a face sport pare mai mult a clişeu, vei observa pe propria piele efectele extrem de benefice pe care le aduce sportul în viaţa ta şi cât de mult îţi va influenţa sănătatea în bine. Chiar şi 30 de minute pot face diferenţa dintre sănătate şi boală. Mai ales, dacă faci mişcare regulat, sistemul tău cardiovascular va funcţiona la cote maxime, vei diminua efectele stresului din viaţa ta şi nu te vei mai confrunta cu probleme legate de imunitate scăzută.

Nu mai este nici un secret faptul că stresul este cel mai mare duşman al nostru şi că din păcate îşi pune din ce în ce tot mai mult amprenta asupra sănătăţii atât la nivel mintal cât şi fizic.

Încarcă-te cu energie pozitivă, meditează, ascultă muzica preferată, petrece timp de calitate alături de cei dragi şi încearcă să te deconectezi.

Nu uita de vitamina C şi echinacea

1 2 jpg jpeg

Vitamina C o poţi procura din citrice, din măceşe, din cătină. Poţi face preventiv o cură cu echinacea şi să consumi cât mai multe smoothie-uri şi fresh-uri din fructe şi legume.

În felul acesta vei stimula imunitatea să fie la cote maxime şi bolile vor sta la distanţă de tine. Vei elimina astfel şi o cantitate mare de toxine din organism, iar fibrele şi vitaminele vor ajuta şi sistemul digestiv să funcţioneze corespunzător.