Aromoterapia în cuplu şi beneficiile ei

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă atunci când spui „aromoterapie” te gândeşti la lumânări parfumate sau petale de flori uscate cu care îţi decorezi casa, biroul, de fapt această terapie de referă la utilizarea terapeutică uleiurilor parfumate pentru a trata anumite afecţiuni.

Mirosul este strâns legat de o anumită parte din creierul tău care este legată de sentimente şi memorie. Tocmai din acest motiv anumite mirosuri pot provoca senzaţii plăcute sau mai puţin plăcute. Pot fi aliatul tău pentru a construi un moment frumos sau nu.

Citeşte şi: Uleiuri esenţiale care te feresc de răceală

Arta seducţiei se simte

Masajul cu ulei esenţial pare a fi primul pas spre relaxarea în cuplu. Pe lângă beneficiile oferite de aroma plăcută a uleiului sunt şi efectele benefice ale masajului.

Despre frumoasa Cleopatra se spune că ar fi folosit un amestec special de trandafir, scorţişoară şi nucşoară pentru a-l seduce pe Marc Antoniu.

Indiferent că alegi să foloseşti uleiul cu ajutorul pulverizatorului, al lumânărilor, că adaugi în cada de baie câteva picături sau doar la masaj, în funcţie de aroma aleasă vei reuşi să creezi o atmosferă specială şi explozivă.

Citeşte şi: Rădăcina de gingseng, secretul tinereţii veşnice

Lemnul de santal, perfect pentru un ritual în doi

Binecunoscuta lămâie te va ajuta să te învigorezi indiferent de momentul zilei, va aduce un zâmbet şi o stare de romantism. Ajută al eliminarea tensiunilor în cuplu şi sporeşte vindecarea

Paciuli este o plantă exotică care provoacă simţurile şi alungă inhibiţiile.

În cazul în care simţi o anumită tensiune la partenerul tău sau o stare de anxietate poţi să apelezi cu încredere la parfumul miraculos al portocalei.

Lemnul de santal a fost folosit din cele mai vechi timpuri în diverse practici mai ales pentru celebrarea ritualurilor sexuale deoarece stimulează deschiderea emoţională.

Levănţica îţi protejează inima

O adevărată sursă de vitalitate şi virilitate cu un parfum picant ghimbirul este ideal dacă vrei să îi pregăteşti o surpriză partenerului.

Muşcata şi tămâia te pot ajuta să aduci o atmosferă de calitate în relaţia dumneavoastră, pentru că deschide căile comunicării.

Pentru a capta, a păstra sau a reaprinde sentimentul de afecţiune al persoanei iubite cea mai bună recomandare o are iasomia.

Levănţica îţi oferă relaxarea şi echilibrul necesar pentru a readuce confortul în relaţie. În cazul în care mai sunt răni în suflet sau gânduri neclare, câteva picături de levănţică seara, înainte de culcare vor face minuni pentru tine.

Ştiai că...

... uleiul esenţial de lavandă este extrem de benefic în cazul în care ai o arsură?

...uleiurile esenţiale susţin şi sporesc sănătatea?