Afecţiuni pe care le combate reflexoterapia

1 2 jpg jpeg

Reflexoterapia sau masarea tălpilor ajută la obţinerea echilibrului şi îmbunătăţeşte starea de spirit. Este, de asemenea, un mod excelent de a scăpa de problemele de sănătate.

Reflexoterapia îşi are originile în Egiptul Antic, fiind descoperite dovezi în acest sens care datează din anul 2330 î Hr.

Acest tip de masaj este eficient dacă suferi de migrene, oboseală cronică, dureri de cap, tulburări menstruale, afecţiuni respiratorii, diaree, constipaţie, reumatism, infecţii, sinuzită, impotenţă, insomnie, tensiune musculară, dar şi dacă ai probleme cu circulaţia sângelui. Această terapie alternativă este de ajutor şi celor cu depresie şi infertilitate.

Alungă migrenele

Dacă ai migrene, zona care trebuie masată sunt degetele de la picioare. În schimb, pentru a trata durerile cauzate de inflamaţia nervului sciatic, masajul se face în zona călcâiului. Partea piciorului de sub degetul mare este cea care trebuie să fie masată în cazul afecţiunilor glandei parotide. Cum decurge o şedinţă de reflexoterapie

Potrivit principiilor reflexoterapiei, talpa piciorului stâng corespunde organelor situate în partea stângă a organismului, iar cealaltă talpă organelor din partea dreaptă a corpului.

Specialistul inspectează cu atenţie talpa, apoi aplică tehnici de masaj specifice. O şedinţă de masaj are o durată cuprinsă între 45 şi 60 de minute. Pacientul trebuie să se relaxeze, nu are nevoie de alte pregătiri în prealabil.

La prima şedinţă, terapeutul îi pune întrebări despre starea de sănătate. Masajul tălpilor este recomandat tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv vârstnicilor şi copiilor. La primele şedinţe de reflexoterapie, pacienţii pot simţi stări de greaţă, pot lăcrima sau se pot simţi agitaţi, însă nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că sunt eliminate toxinele din corp.

Reflexoterapia nu este recomandată femeilor însărcinate şi nici persoanelor cu insuficienţă renală, în caz de micoze, ulcer varicos, celor care au tensiune oscilantă şi celor care au suferit o hemoragie cerebrală.