Acupunctura: metoda medicinei tradi┼úionale chineze┼čti care te poate ajuta s─â te vindeci!

1 clicksanatate ro acupunctura jpg jpeg

Una dintre cele mai cunoscute metode de tratament din medicina alternativ─â este acupunctura. Acupunctura c├ó┼čtig─â, zi de zi, recunoa┼čtere la nivel mondial datorit─â eficacit─â┼úii sale dovedite. ├Äns─â, acest lucru s-ar putea datora ┼či ├«nv─â┼ú─âturilor vechilor chinezi, care sunt din ce ├«n ce mai fascinante pentru oamenii de r├ónd.

Terapia tradi┼úional─â chinez─â este cunoscut─â pentru efectele sale bl├ónde asupra corpului, cu aproape niciun efect secundar care s─â ne pun─â s─ân─âtatea sau via┼úa ├«n pericol. Condi┼úia este s─â fie practicat─â de c─âtre persoane autorizate ┼či ├«n condi┼úii de maxim─â igien─â. Clinica Acupunctur─â Bucure┼čti este o loca┼úie sigur─â, eficient─â ┼či profesionist─â, unde medici speciali┼čti ├«n acupunctur─â ├«┼úi pot oferi cel mai bun timp de tratament, ├«n func┼úie de problema pe care o ai. Prin urmare, ├«nainte de a apela la aceast─â metod─â de tratament, ar trebui s─â fii familiarizat pu┼úin cu ce este ┼či de unde vine acupunctur─â, precum ┼či ce fel de afec┼úiuni poate trata.

De unde vine acupunctura ┼či care este semnifica┼úia ei?

├Än sens literal, acupunctura ├«nseamn─â ceva de genul: ÔÇ×ace lipiteÔÇŁ. Baza tratamentului cu ace de acupunctur─â a oferit societ─â┼úii descoperirea c─â obiectele ascu┼úite pot ameliora disconfortul fizic. Aceast─â observa┼úie a fost sistematizat─â ├«n perioada Statelor R─âzboinice (475-221 i.Hr.), perioada Qin (221-206 i.Hr.) ┼či perioada Han (206 i.Hr.- 220 d.Hr.). ├«n China.

Textul cu numele ÔÇ×LingshuÔÇŁ, care are mai mul┼úi autori necunoscu┼úi, con┼úine instruc┼úiuni pentru practicarea acupuncturii ┼či a transmis func┼úia ┼či aplicarea acupuncturii din perspectiva vechilor c─ârturari chinezi c─âtre oamenii moderni. Din acest document se poate ├«n┼úelege c─â acupunctura a fost puternic influen┼úat─â de sistemul Yin-Yang.

Metoda de vindecare prin acupunctur─â, care are aproximativ 2500 de ani, ├«┼či are originea ├«n medicin─â tradi┼úional─â chinez─â ┼či este foarte comun─â ├«n Asia, dar ┼či-a f─âcut de mult timp un nume dincolo de aceste grani┼úe. Acupunctura a ajuns ulterior ├«n Japonia ┼či apoi s-a r─âsp├óndit ├«n alte ┼ú─âri.

În anii 1970, în special, interesul mondial pentru acupunctură, ca metodă de vindecare, a luat amploare. Astăzi, metoda tradiţională de vindecare este mai cunoscută ca niciodată. Acest lucru se datorează în principal faptului că multe studii au arătat cât de eficientă poate fi terapia prin acupunctură.

├Ämpreun─â cu diet─â, terapia medicamentoas─â, Tuina ┼či Qi-Gong / Tai Chi, acupunctura a devenit una dintre cele mai importante ┼či fundamentale discipline ale medicinei tradi┼úionale chineze. Aceste ├«nv─â┼ú─âturi formeaz─â ├«mpreun─â cei cinci piloni ai TCM (Medicin─â Tradi┼úional─â Chinez─â). Acest lucru ├«nseamn─â c─â multe alte metode de tratament din medicin─â complementar─â s-au dezvoltat pe baza acestora. Tratamentul cu ace, de exemplu, este adesea utilizat ├«n combina┼úie cu moxibustia. Ierburile sunt ata┼čate de acul de acupunctur─â ┼či sunt aprinse, astfel ├«nc├ót acele mocnite s─â provoace fumiga┼úie.

Ce este acupunctura?

Baza tuturor disciplinelor tradi┼úionale chineze creeaz─â ideea c─â energia vie┼úii, a┼ča-numitul Qi, curge prin corp. Acest lucru se ├«nt├ómpl─â pe cai longitudinale definite numite meridiane. Exist─â ├«n total 12 meridiane numite dup─â un organ anume. Exist─â, de asemenea, 8 meridiane speciale.

Meridianele ┼či fluxul de energie sunt importante pentru un tratament de acupunctur─â de succes, deoarece acupuncturistul recunoa┼čte tablourile clinice ├«n primul r├ónd cu ajutorul Qi. La oamenii s─ân─âto┼či, curentul Qi curge armonios prin meridiane ┼či nu este blocat sau deranjat. Dizarmoniile, pe de alt─â parte, se exprim─â ca boal─â sau durere. Asta ├«nseamn─â c─â fluxul de energie este ├«mpiedicat sau curge ├«n direc┼úia gre┼čit─â.

Acupunctura ├«ncearc─â s─â direc┼úioneze Qi-ul ├«ndreptat gre┼čit ├«napoi pe calea cea bun─â ┼či astfel s─â elibereze blocaje ├«n fluxul de energie.

Cum funcţionează tratamentul cu acupunctură?

Înainte de a manipula ace, acupuncturistul pune un diagnostic precis. Găsirea unui diagnostic poate dura ceva timp. Pentru că fiinţă umană este privită în întregime. Asta înseamnă că acupuncturistul nu se axează direct pe organul sau partea corpului afectată, ci mai degrabă caută sursa care provoacă durerea. În funcţie de imaginea clinică, aceasta se poate afla într-o regiune diferită a corpului decât durerea în sine.

Un diagnostic am─ânun┼úit este at├ót de important, deoarece acupuncturistul trebuie s─â ├«┼či seteze acele ├«ntr-un mod specific. Fiecare punct este legat de un anumit organ sau un anumit complex de organe. Pentru un tratament de acupunctur─â de succes, terapeutul trebuie s─â selecteze cu aten┼úie punctele de pe corp, m├óini, picioare sau urechi care se potrivesc cu simptomele pacientului.

Sfat: Dac─â dore┼čti s─â faci un tratament cu acupunctur─â, atunci planific─â-┼úi suficient timp. De obicei, o sesiune dureaz─â aproximativ o ora. 

Acupunctura ├«n sine folose┼čte ace sterile care se folosesc o singur─â dat─â pe pacient. De obicei, acestea sunt fabricate din o┼úel inoxidabil. Grosimea ┼či lungimea acelor pot varia. La copii, totu┼či, sunt de obicei utilizate pentru tratament ace mici.

Oamenii care pot fi trataţi cu acupunctură experimentează inserţia acelor fără durere. Doar o senzaţie mică de presiune se poate simţi atunci când acupuncturistul atinge zona dreapta a pielii.

Cui ajut─â acupunctura?

Acupunctura este o metod─â de vindecare ├«ncercat─â ┼či testat─â de mii de ani, utilizat─â pentru multe ┼či ├«n acela┼či timp diferite simptome. Fie c─â sunt probleme ale aparatului locomotor, boli neurologice, boli respiratorii, boli cardiovasculare sau boli ale sistemului digestiv: aproape orice zona dureroas─â a corpului poate fi tratat─â cu acupunctur─â. Dar nu numai toate tipurile de boli sau tulbur─âri fizice se num─âr─â printre domeniile de tratament ale acupuncturii. Studiile au ar─âtat c─â poate atenua ┼či problemele psihologice ┼či psihosomatice.

├Än concluzieÔÇŽ

Acupunctura, de┼či nu este un act medical clasic, poate fi folosit─â ├«n acela┼či timp cu tratamentele prescrise de medici, pentru a spori gradul de vindecare. Acupunctura este, ├«n majoritatea cazurilor, recomandat─â, exist├ónd doar mici excep┼úii. De aceea, este recomandat s─â vorbe┼čti cu specialistul ├«n acupunctur─â ┼či s─â ├«i expui ├«ntreg istoricul medical, pentru a fi sigur dac─â exist─â sau nu motive de a face procedura. Tehnica nu este dureroas─â ┼či rezultatele vor fi vizibile dup─â doar c├óteva ┼čedin┼úe.