5 moduri în care e utilă ceara de albine

1 2 jpg jpeg

Ceara de albine este un produs natural, secretat de nişte glande speciale ale albinelor lucrătoare tinere şi conţine uleiuri volatile şi acizi graşi. Topită pe baie de aburi şi amestecată cu uleiuri vegetale şi esenţiale poate fi baza unor produse cosmetice şi terapeutice cu efecte extraordianre pentru piele în mod special. Susţine sănătatea pielii Faţă de cremele hidratante şi loţiunile pentru corp din comerţ, care are substanţe chimice, ceara de albine conţine vitamina A şi oferă hidratare pe termen lung. Măştile cu ceară sunt ideale pentru a combate problemele tenului. Efectele acneei pot fi combătute cu o mască realizată dintr-o linguriţă de ceară încălzită, ½ linguriţă de miere şi o linguriţă de propolis. Întinzi masca pe faţă şi o laşi să acţioneze un sfert de oră. Pentru pielea sensibilă, poţi face o mască dintr-o linguriţă de ceară încălzită, o jumătate de linguriţă de miere, 1 gălbenuş, 1 linguriţă de glicerină şi 1 linguriţă de ceai verde. Trebuie să aplici şi să laşi masca să acţioneze 20 de minute. Alungă eczema şi cicatricele Boală inflamatoare a pielii, eczema se manifestă prin mâncărimi şi roşeaţă care pot fi combătute cu ceară de albine. Topeşte pe baie de aburi 7 g de ceară peste care ai adaugă 25 de picături de ulei de esenţial de trandafir şi 20 g de migdale măcinate. După ce s-a topit ceara, strecoară amestecul. Păstrează-l într-un recipient opac pentru a-l aplica pe zonele cu probleme. Tot datorită proprietăţii antiinflamatoare pe care o are ceara de albine, este utilă pentru a trata rănile superficiale şi pentru a estompa cicatricele. Acestea se masează cu un amestec făcut dintr-o linguriţă de ceară de albine încălzită pe baie de aburi şi 10 ml de ulei de migdale. Strecoară lichidul şi toarnă-l într-un borcănel de sticlă. Te scapă de problema unghiilor casante Dacă unghiile îşi pierd aspectul sănătos, devin fragile, se îngălbenesc, se exfoliază sau prezintă cute. Este posibil ca aceste simptome să semnaleze o tulburare tiroidiană, o carenţă de fier, vitamina A sau calciu. Pentru a afla cauza, mergi la medic. Te ajută şi îngrijirea exterioară. Pe o perioadă de 14 zile, aplică pe unghii în fiecare seară o cremă obţinută din 2 linguriţe de ceară de albine încălzită, 10 g drojdie de bere, 2 linguriţe de ulei de măsline şi 10 picături de vitamina A. Peste noapte, acoperă mâinile cu o pereche de mănuşi.

După trecerea sezonului rece, este posibil să observi că părul şi-a pierdut vitalitatea, se rupe uşor, este uscat, iar firele de păr au vârfurile tocite. Va străluci din nou de sănătate dacă aplici măcar o dată pe săptămână la rădăcinile firelor de păr o mască din ceară de albine, pe care o laşi să acţioneze o oră. Pentru a hidrata părul uscat, aplică o mască obţinută dintr-o linguriţă ceară de albine topită cu 2 gălbenuşuri, 100 ml vodcă, 50 ml de apă şi 2 linguriţe de miere. O altă variantă ar fi să aplici o mască dintr-un gălbenuş, 1 lingură de ulei de ricin, 1 linguriţă de ceară de albine încălzită, 10 picături de tinctură de propolis şi 2 linguriţe de miere.

Multe persoane au probleme cauzate de căderea părului şi de seboree, cum ar fi mătreaţa însoţită de mâncărimi. Ceara de albine, alături de miere şi ceai de plante medicinale, este de ajutor dacă este aplicată pe scalp şi pe firele de păr. Amestecă 30 g de rădăcină de brusture cu 70 g frunze de urzică. Peste 2 linguri din acest amestec toarnă 500 ml de apă fiartă. Lasă la infuzat, apoi strecoară şi amestecă infuzia cu o jumătate de linguriţă de ceară de albine şi 2 linguri de miere.

„Pielea devine mai uscată la majoritatea femeilor de 40-45 de ani. Pentru a evita îmbătrânirea timpurie a pielii, trebuie îngrijită de la 20-25 de ani. Se freacă o linguriţă de miere, ½ linguriţă de polen, o linguriţă de smântână, o linguriţă de ceară încălzită. Masca se întinde pe faţă timp de 15-20 de minute. Hrăneşte bine pielea, netezeşte ridurile. Se foloseşte de 1-2 ori pe săptămână.”