3 motive să bei suc de castravete mai des

1 2 jpg jpeg

Castraveţii conţin o cantitate mare de apă, de vitamina C, care acţionează ca antioxidant, dar nu prea multe calorii. Îl poţi consuma ca atare, murat sau sub formă de suc, în amestec cu apă, zeamă de lămâie, mentă.

Ai nevoie de o jumătate de castravete, 150 ml de apă, mentă şi suc de lămâie după gust. Treci totul printr-un blender şi bei sucul proaspăt. Este cea mai bună alegere pentru a te hidrata. Nu este singurul avantaj pe care ţi-l conferă această băutură.

Detoxifică şi susţine topirea grăsimilor

Datorită proprietăţilor de curăţare şi purificare, sucul de castravete stimulează eliminarea toxinelor. Pe de altă parte, este cea mai bună alegere dacă îţi doreşti să scapi de kilogramele în plus, deoarece susţine topirea grăsimilor şi reduce apetitul.

Dacă senzaţia de foame îţi dă ghes să mănânci mai des alimente mai grase sau dulci, acest suc îţi va alunga gândul de la orice tentaţie culinară.

Combate cearcănele

Sucul de castravete acţionează ca un antiinflamator, motiv pentru care poate să-ţi îmbunătăţească aspectul tenului. Pe lângă măştile şi loţiunile cu castravete, sucul făcut din această legumă elimină pungile inestetice apărute sub ochi şi cearcănele.

Deoarece în compoziţia acestuia există sulf, întăreşte unghiile, redă strălucirea părului şi-stimulează creşterea. În plus, datorită faptului că te hidratează, elimină problema pielii uscate, aspre.

Scade tensiunea arterială

Acest suc este indicat şi persoanelor care suferă de hipertensiune.

Potasiul din compoziţia acestuia normalizează nivelul tensiunii arteriale, cu efecte benefice asupra sănătăţii rinichilor, nu doar a inimii.