Te trezeşti obosit dimineaţa? Ai nevoie de acest remediu!

1 sare himalaya jpg jpeg

Oboseala de dimineaţă poate avea nenumărate cauze, cum ar fi adormitul la ore târzii sau trezitul prea devreme. Lipsa unui somn calitativ şi insomnia pot fi şi ele cauzate de o serie de factori, precum stres, petrecerea timpului în faţa calculatorului şi a televizorului înainte de culcare sau consumul de preparate greu digerabile seara.

Pentru a te bucura de un somn odihnitor şi dimineţi senine, poţi încerca acest preparat!

Remediu pe bază de sare de Himalaya şi miere

Pentru obţinerea remediului pentru un somn odihnitor, ai nevoie de o lingură de sare roz de Himalaya şi 5 linguri de miere de albine. Cele două ingrediente se amestecă bine, punându-se apoi într-un borcan sigilat. Înainte de culcare, poţi lua 2/4 linguriţe din acest preparat, lăsându-le să se topească sub limbă, sau dacă vrei poţi adăuga câtteva linguriţe într-un pahar cu apă şi să bei, apoi, preparatul. Acest remediu induce un somn odihnitor, datorită faptului că sarea roz de Himalaya creşte nivelurile de melantonină şi serotonină din corp, inducând un somn de calitate, pe cale naturală. În plus, această sare nu are toxine şi conţine 84 de minerale esenţiale organismului.

Ce alte beneficii are sarea roz de Himalaya

 -Are un rol activ în digestie, facilitând absorbţia nutrienţilor în intestin, stimulând şi reglând tranzitul intestinal;

- Folosirea apei saline cu sare roz de Himalaya are o acţiune benefică asupra unor afecţiuni precum artroză, artrită, reumatismele deformante sau calculii renali şi biliari, ajutând organismul să dizolve depunerile şi să le elimine;

- Favorizeaza reglarea circulaţiei apei în corp, aspect esenţial pentru buna funcţionare a proceselor metabolice;

- Este benefică sistemelor muscular şi osos datorită magneziului conţinut, sarea roz de Himalaya previne crampele musculare, iar datorită calciului, care este foarte bine absorbit de oase, creşte rezistenţa sistemului osos.

Citeşte şi: Sarea de Himalaya are efecte terapeutice

Ştiai că…

…oamenii petrec o tremie din viaţă dormind?

…Ziua Mondială a Somnului este pe 16 martie?

…în timpul somnului celule din organism se regenerează?

…starea pe care o avem atunci când ne trezim prea de dimineaţă şi suntem încă obosiţi, se numeşte Dysania?

…1 din 4 cupluri căsătorite dorm separat?

Anca-Teodora Popa