Remedii naturiste pentru răceală și gripă

raceala jpg

Nu este de mirare că aceste tipuri de tratamente sunt populare, pentru că încă nu avem un leac pentru răceală sau gripă. În timp ce vaccinul antigripal poate preveni gripa, iar unele medicamente eliberate pe bază de rețetă îi pot scurta simptomele, majoritatea medicamentelor convenționale doar ameliorează simptomele. Multe remedii naturale vă pot ajuta, însă, să vă îmbunătățiți starea Vezi care sunt cele mai promițătoare!

Echinacea

Acest supliment pe bază de plante îți poate întări sistemul imunitar și te poate ajuta la combaterea infecțiilor. Cele mai multe dovezi arată că echinacea nu ajută la prevenirea răcelii, dar unele cercetări spun că scurtează simptomele cu o zi sau două. În general, e bine să îl iei când te simțiți rău și să continui timp de 7 până la 10 zile.

Zincul

Unele studii arată că poate ajuta la prevenirea și combaterea virușilor. În cazul unei răceli poate ajuta la scurtarea duratei și la reducerea severității dacă îl iei în decurs de 24 de ore de la primele simptome. Ar trebui să iei zinc timp de cinci zile. Pentru prevenirea răcelii, unele persoane îl administrează timp de patru luni. Cu toate astea, nu folosiți produse nazale cu zinc, pentru că riscați să vă pierdeți permanent mirosul.

Supa de pui

Bunica apela imediat la ea atunci când ai răcit. Supa de pui te poate scăpa de simptome în mai multe moduri. Înlocuiește lichidele pe care le-ai pierdut, iar inhalarea aburului poate ușura nasul înfundat. Bulionul cald și sărat poate ameliora durerile de gât.

Ceaiul fierbinte

Oferă multe avantaje, ca și supa de pui. Respirația aburului ameliorează congestia, în timp ce înghițirea lichidului îți calmează gâtul și te menține hidratat. Ceaiurile negre și cele verzi au avantajul suplimentar de a fi încărcate cu antioxidanți care luptă împotriva bolilor și care pot ajuta și la prevenirea răcelilor.

Usturoiul

Este cunoscut că luptă împotriva germenilor. Și un studiu a arătat că suplimentele pe bază de  usturoi pot ajuta la prevenirea răcelilor, asta dacă sunt luate zilnic. Dar trebuie făcute mai multe cercetări pentru a afla efectele sale reale. Are substanțe nutritive și când e consumat ca aliment și poate ajuta, de asemenea, la condimentarea meselor atunci starea de rău face ca totul să aibă gust fad.