Remedii cu bicarbonat mai puţin cunoscute

2 2 jpg jpeg

Poate c─â folose┼čti adesea bicarbonatul pentru cur─â┼úarea unor diverse suprafe┼úe din cas─â ┼či mai rar pentru men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii. Afl─â cum te ajut─â bicarbonatul de sodiu dac─â ai r─âcit sau dac─â ai arsuri gastice, paradontoz─â sau cistit─â!

Spălături în caz de paradontoză

La primele semne ale paradontozei, cum sunt s├ónger─ârile gingivale, pe l├óng─â tratamentul recomandat de medicul stomatolog, aplic─â ┼či unul naturist. Unul dintre aceste este cel cu bicarbonat ┼či aspirin─â. Pisezi 10 tablete de aspirin─â, le amesteci cu o linguri┼ú─â de bicarbonat de sodiu ┼či alta de sare de buc─ât─ârie. Cur─â┼ú─â din┼úii cu amestecul ob┼úinut, cu ajutorul unei periu┼úe de din┼úi. Repet─â procedura de 2 ori pe zi.

┼×i mirosul nepl─âcut al gurii sau tartrul pot fi alungate cu bicarbonat de sodiu. Contra acestora, este indicat─â cl─âtirea gurii sau gargara cu o solu┼úie f─âcut─â dintr-o linguri┼ú─â de bicarbonat ┼či un pahar de ap─â.

Te ţine departe de cistite

stanga
dreapta
2 2 jpg jpeg

Din cauza bacteriei E. Coli care, odat─â ajuns─â ├«n intestin, se multiplic─â ┼či trece apoi ├«n aparatul urinar, se poate ajunge la o afec┼úiune cum este cistita. Pentru a preveni aceast─â situa┼úia, dar ┼či la primele simptome ale cistitei (durere la urinare, oboseal─â), este de ajutor ceaiul de mesteac─ân ├«n care se pune un v├órf de cu┼úit de bicarbonat. ├Än acest mod, se p─âstreaz─â un mediu alcalin.

Reduce intensitatea simptomelor candidozei

Tratamentul cu antibiotice poate s─â sl─âbeasc─â sistemul imunitar, situa┼úie care permite ciupercii candida albicans s─â provoace o infec┼úie numit─â candidoz─â vaginal─â. Se manifest─â prin m├ónc─ârimi, usturimi la urinare, dureri abdominale. Pe toate le alin─â o solu┼úie cu bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de 4 linguri┼úe de bicarbonat de sodiu ┼či un litru de ap─â cald─â. Cu amestecul acesta faci sp─âl─âturi, c├óte una pe zi, 3 zile la r├ónd.

Previne balonarea

Folosit la prepararea legumelor care duc la balonare ┼či flatulen┼ú─â, bicarbonatul previne nepl─âcerile provocate de digerarea incomplet─â a fibrelor ┼či carbohidra┼úilor. Pune pu┼úin bicarbonat ├«n apa ├«n care fierbi conopid─â, varz─â sau fasole boabe pentru a evita fomarea gazelor ├«n tubul digestiv. Bicarbonatul este util ┼či ├«n tratamentul ulcerului sau a arsurilor gastrice, ├«ntruc├ót scade aciditatea la nivelul stomacului.

Împotriva răcelilor

C├ónd febra, inapeten┼úa ┼či durerile de cap nu-┼úi mai dau pace, este posibil s─â te lup┼úi cu r─âceal─â sau cu grip─â. Pe l├óng─â un tratament adecvat, ai nevoie de o bun─â hidratare. Un amestec de suc de citrice, cu ap─â ┼či un pic de sare ┼či un v├órf de cu┼úit de bicarbonat te ajut─â s─â elimini toxinele, s─â-┼úi cre┼čti imunitatea ┼či s─â stopezi multiplicarea bacteriilor. Durerile ├«n g├ót le comba┼úi cu ajutorul gargarei cu ap─â amestecat─â cu bicarbonat.

Dac─â ai ┼či nasul ├«nfundat sau dureri de sinusuri, po┼úi folosi pentru cur─â┼úarea nasului o solu┼úie salin─â cu bicabonat. Ai nevoie de 250 ml de ap─â c─âldu┼ú─â ├«n care dizvoli o linguri┼ú─â de sare ┼či bicarbonat de sodiu. C├ónd apare ┼či tusea, bea o dat─â sau de 2 ori pe zi c├óte o c─ânu┼ú─â de lapte ├«n care ai pus o linguri┼ú─â de biocarbonat.