Untisorul ajuta in tratamentul hemoroizilor

1 untisorul ajuta in tratamentul hemoroizilor jpg jpeg

Untisorul sau floarea-broastei, cum mai este cunoscut, detoxifica organismul si ajuta digestia. De asemenea, untisorul ajuta in tratamentul hemoroizilor si in bolile de piele.

Untisorul poate fi recunoscut usor, fiind o planta de dimensiuni reduse, cu frunze In forma de inima, flori galben-aurii mici, iar radacinile sunt lungi si umflate. Frunzele sunt surse pretioase de saruri minerale, protide si vitamina C. La nevoie, untisorul ajuta in tratamentul hemoroizilor, deoarece are actiune astringenta

Da savoare salatelor si mentine sanatatea

In trecut, radacinile si fibrele tuberizate, frunzele si tulpinile erau utilizate in afectiuni ale pielii, in hemoroizi. In prezent, se utilizeaza mai mult la salate, deoarece frunzele tinere sunt surse importante de vitamine C si saruri minerale. Mugurii de untisor pot inlocui cu succes caperele In salate. Ii poti mura in otet de tarhon, dupa ce ii lasi o zi in apa sarata.

Atenueaza simptomele asteniei

Frunzele de untisor au proprietati benefice in prevenirea si tratamentul asteniei de primavara. Substantele nutritive din componenta untisorului ajuta in caz de hipovitaminoze, in special in caz de deficit de vitamine C si A, si carentele de substante minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor).

Echilibreaza nivelul colesterolului

Frunzele tinere de untisor pot contribui la reducerea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, remediile din untisor pot fi recomandate reglarea tensiunii arteriale. Aceste efecte pozitive sunt datorate si continutului ridicat de potasiu si de fibre alimentare.

Untisorul ajuta in tratamentul hemoroizilor cu sangerari

Untisorul este bogat in heterozide, substante ce fac parte din grupa saponinelor, care au efect de vasoconstrictie. Principala saponina (protoanemonina) este un ingredient iritant, insa cu actiune foarte eficienta In tratamentul hemoroizilor. De fapt, proprietatile astringente si calmante ale untisorului il recomanda ca tratament extern in caz de hemoroizi cu sângerari. Proprietatile antihemoroidale ale untisorului au fost confirmate in urma unui studiu.