Uleiul de chimen negru poate preveni atacurile de astm

1 2 jpg jpeg

Uleiul de chimen negru este cunoscut pentru faptul c─â trateaz─â problemele stomacului. Are propriet─â┼úi carminative, deci po┼úi s─â apelezi la el ca remediu ├«n caz de balonare, indigestie sau flatulen┼ú─â. De asemenea, ajut─â digestia ┼či scade riscul de constipa┼úie. Se recomand─â a se lua intern 1, maxim 2 linguri┼úe pe zi.

Reducerea inflama┼úiei din corp se poate realiza cu ajutorul uleiului de chimen negru, datorit─â gr─âsimilor mononesaturate ┼či polinesaturate pe care le con┼úine acesta. Folosit cu modera┼úie, uleiul le poate fi util persoanelor suferind de artrit─â sau probleme respiratorii.

Uleiul de chimen negru e de ajutor în crizele de astm

Un alt beneficiu al uleiului de chimen negru este sc─âderea num─ârului crizelor de astm. O serie de studii au ar─âtat c─â folosit regulat, sub form─â de pic─âturi nazale, uleiul a redus frecven┼úa ┼či intensitatea atacurior de astm pentru persoanele afectate. Tot pentru bolnavii de astm, dar ┼či pentru alte persoane care sufer─â de alergii, uleiul de chimen negru mai are o utilitate: poate ajuta sistemul imunitar s─â r─âspund─â mai bine atacurilor alergenilor. Astfel, sunt reduse inflamarea pielii, urticaria ┼či alte reac┼úii alergice.

Prin faptul c─â stimuleaz─â func┼úia pancreatic─â ┼či poate regenera anumite celule, uleiul de chimen negru are rol ├«n prevenirea diabetului; ├«n plus, poate regla nivelul glicemiei pentru bolnavii de diabet. De asemenea, hipertensivii pot beneficia ┼či ei de acest ulei, care contribuie la sc─âderea tensiunii, reduc├ónd riscul de accident vascular cerebral ┼či infarct.

Uleiul de chimen negru este benefic ┼či pentru pielea capului ┼či aspectul p─ârului. Dac─â este folosit ├«n amestec cu ┼čamponul, uleiul stimuleaz─â cre┼čterea p─ârului ┼či reduce usc─âciunea. Dac─â, ├«nainte de sp─âlare, este masat ca atare la r─âd─âcina p─ârului, combate m─âtrea┼úa, datorit─â propriet─â┼úilor antibacteriene.

Aten┼úie! Uleiul de chimen negru nu trebuie utilizat de femeile ├«ns─ârcinate, deoarece poate conduce la na┼čtere prematur─â.