Uleiul de chimen negru poate preveni atacurile de astm

1 2 jpg jpeg

Uleiul de chimen negru este cunoscut pentru faptul că tratează problemele stomacului. Are proprietăţi carminative, deci poţi să apelezi la el ca remediu în caz de balonare, indigestie sau flatulenţă. De asemenea, ajută digestia şi scade riscul de constipaţie. Se recomandă a se lua intern 1, maxim 2 linguriţe pe zi.

Reducerea inflamaţiei din corp se poate realiza cu ajutorul uleiului de chimen negru, datorită grăsimilor mononesaturate şi polinesaturate pe care le conţine acesta. Folosit cu moderaţie, uleiul le poate fi util persoanelor suferind de artrită sau probleme respiratorii.

Uleiul de chimen negru e de ajutor în crizele de astm

Un alt beneficiu al uleiului de chimen negru este scăderea numărului crizelor de astm. O serie de studii au arătat că folosit regulat, sub formă de picături nazale, uleiul a redus frecvenţa şi intensitatea atacurior de astm pentru persoanele afectate. Tot pentru bolnavii de astm, dar şi pentru alte persoane care suferă de alergii, uleiul de chimen negru mai are o utilitate: poate ajuta sistemul imunitar să răspundă mai bine atacurilor alergenilor. Astfel, sunt reduse inflamarea pielii, urticaria şi alte reacţii alergice.

Prin faptul că stimulează funcţia pancreatică şi poate regenera anumite celule, uleiul de chimen negru are rol în prevenirea diabetului; în plus, poate regla nivelul glicemiei pentru bolnavii de diabet. De asemenea, hipertensivii pot beneficia şi ei de acest ulei, care contribuie la scăderea tensiunii, reducând riscul de accident vascular cerebral şi infarct.

Uleiul de chimen negru este benefic şi pentru pielea capului şi aspectul părului. Dacă este folosit în amestec cu şamponul, uleiul stimulează creşterea părului şi reduce uscăciunea. Dacă, înainte de spălare, este masat ca atare la rădăcina părului, combate mătreaţa, datorită proprietăţilor antibacteriene.

Atenţie! Uleiul de chimen negru nu trebuie utilizat de femeile însărcinate, deoarece poate conduce la naştere prematură.