Sucul de roşii îţi calmează arsurile la stomac

1 2 jpg jpeg

Specialistul dr. Cristina Bălănescu ne dezvăluie remediile care combat durerile de stomac.

Infuzia de ţintaură

Arsura la stomac reprezintă o durere în capul pieptului cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare.

Prepară-ţi o infuzie dintr-o linguriţă de ţinctură uscată la 250 ml de apă clocotită, pe care o ţii 5 minute la infuzat. Se consumă 3 căni pe zi.

Suc de roşii pentru detoxifiere

Arsurile şi crampele apar deseori datorită suprasolicitării intestinelor. Pentru calmarea lor, ai nevoie de o perioadă de detoxificare.

Cel mai la îndemână mod e folosirea pentru 24 de ore a sucului de roşii o dată pe săptămână. Apelează la reflexoterapie şi la acupunctură pentru tratarea constipaţiei.

Cimbrul te scapă de crampe

Când apar crampe la stomac, ia o linguriţă de cimbru, pune-o la macerat într-o 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Introdu acest macerat în 250 ml de apă clocotită, infuzează 15 minute, strecoară şi consumă 2 căni pe zi.

Ghimbirul stinge acidul din stomac

Adăugă o linguriţă de rădăcină de ghimbir rasă într-o cană cu apă fierbinte. Lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi bea ceaiul obţinut.

Această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.

Evită alimentele grase

Arsuri şi dureri sub stern („în capul stomacului”) şi regurgitări ale sucului gastric apar adesea după mesele copioase.

Pentru a calma simptomele, ar trebui să eviţi ciocolata, menta, vinul alb, roşiile, pentru că stimulează producţia de acid gastric. Dar şi alimentele grase, deoarece încetinesc digestia.