Sucul de castraveţi are calităţi terapeutice

1 2 jpg jpeg

Detoxifică organismul

Sucul de castravete stimulează eliminarea toxinelor din organism. În plus, ajută la pierderea în greutate întrucât susţine digestia, reduce pofta de mâncare şi favorizează topirea grăsimilor. Bogat în fibre, sucul de castravete poate fi inclus în diete. Cu puţine calorii, băutura are un conţinut de apă de 95%.

Bun diuretic

Castraveţii conţin o cantitate mare de apă care ajută la înlăturarea rezidurilor din organism. Administrat intern, sucul de castravete are rol depurativ, diureza fiind însoţită de dizolvarea acidului uric şi al uraţilor, aşadar este util în afecţiuni precum litiaza renală, guta şi artrita. Mărunţeşte calculii renali dacă este folosit în combinaţie cu sucul de morcovi şi ridiche. Este uşor laxativ şi ajută la calmarea colicilor şi la combaterea constipaţiei.

Energizant natural

Deficienţa vitaminelor din complexul B duce, deseori, la oboseală, iritabilitate şi capacitate de concentrare scăzută. Bogat în vitamine din complexul B, sucul de castravete acţionează ca un stimulent asupra organismului, oferind energie. Poţi bea câte 1 pahar de suc de castravete în fiecare dimineaţă, o săptămână.

Înlătură respiraţia urât mirositoare

Cu efect antimicrobian, sucul de castravete poate fi folosit în combaterea halenei. Foloseşte o soluţie cu care să îţi clăteşti gura pe care o prepari din amestecul a 250 ml de suc de castravete proaspăt stors şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Repetă procedeul zilnic, câteva săptămâni la rând.

Ideal pentru ten

În cosmetică, sucul de castravete este unul dintre produsele naturale îndelung folosite. Bogat în siliciu, mineralul frumuseţii, sucul de castravete poate fi folosit pentru curăţarea şi catifelarea pielii, atât în cazul tenului gras cu pori dilataţi, cât şi în cazul celui uscat. În plus, remediul este util pentru estomparea ridurilor fine şi pentru diminuarea cearcănelor.

Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, sucul de castravete calmează iritaţiile de la nivelul pielii, reduce roşeaţa şi elimină petele de pe faţă. Combinat cu câteva picături de ulei de miglale, sucul de castravete poate „şterge“ oboseala de pe chip şi îl poate revigora. Poate fi folosit şi ca tratament de întărire a firelor de păr şi a unghiilor, graţie siliciului din compoziţie.

Cum îl prepari

Ai nevoie de 1 castravete de mărime medie, 250 ml de apă, zeama de la o jumătate de lămâie şi câteva frunze de mentă. Mixezi toate ingredientele într-un blender şi bei sucul proaspăt zilnic, câteva săptămâni la rând.

Deşi îl includem în categoria legumelor, castravetele este, din punct de vedere botanic, un fruct. Este foarte hidratant, având un conţinut mare de apă. Sucul de castravete elimină substanţa uscată şi oferă posibilitatea de a fi consumat şi celor care au probleme digestive şi nu pot tolera castravetele ca atare.

Sucul are o valoare calorică extrem de mică (9 kilocalorii la 100 ml) pentru că este sărac în carbohidraţi şi complet lipsit de grăsimi şi proteine. Are urme de calciu, potasiu şi vitamina C şi poate fi combinat cu alte băuturi care au rol de hidratare în sezonul cald.