Stai departe de raceli utilizand uleiurile presate la rece

1 uleiurile presate la rece jpg jpeg

Cauti cele mai eficiente remedii care sa-ti fortifice imunitatea? Iti recomandam sa incerci, fara sa mai stai pe ganduri, uleiurile presate la rece.

Acestea contin o serie de substante benefice care ajuta organismul sa lupte eficient impotriva neplacerilor de sezon, infectii respiratorii, cistite, viroze, insomnii, alergii etc. Iata cum trebuie sa administrezi uleiurile presate la rece pentru a beneficia de puterea lor vindecatoare.

Uleiul de in diminueaza insomniile

Chiar daca are un gust ciudat, merita sa incerci o cura cu ulei din semninte de in. Aceasta te ajuta sa-ti refaci resursele de Omega-3, un acid gras benefic sistemului cardiovascular: subtiaza sangele, reduce rata aritmiilor provocate de stres, scade colesterolul „rau“ si ajuta si la producerea serotoninei, un hormon care diminueaza starile despresive si insomniile. In plus, uleiul de in lupta eficient impotriva tumorilor canceroase, calmeaza durerile articulare, menstruale si migrenele, estompeaza neplacerile generate de alergiile de sezon, vindeca afectiunile gastro-duodenale, previne astmul bronsic si stimuleaza concentratia de anticorpi in sange. Iei uleiul o data pe zi, dimineata sau la pranz, cate 1 lingura dupa masa. Curele se tin de cel putin 2-3 ori pe an, timp de 2 luni, cu pauza de 10 zile.

Uleiurile presate la rece – cel de nuca mentine tonusul general

Stimuleaza-ti tonusul cu ajutorul unui remediu excelent pentru detoxificare si pentru stimularea rezistentei. Uleiul de nuca contine o cantitate considerabila de acizi grasi Omega-3 benefici sistemului imunitar si cardiovascular. Luat ca atare zilnic sau adaugat in salate (atentie!, acesta nu trebuie folosit la prajit) echilibreaza colesterolul si glicemia, previne carentele de vitamina C, magneziu, zinc, fier si calciu si contribuie la mentinerea tonusului. Mai mult, fitonutrientii din uleiul de nuca ajuta la revigorarea organismului in perioadele de stres prelungit si in perioadele de convalescenta.

Uleiul din seminte de dovleac ajuta la vindecarea infectiilor urinare

Infectiile urinare, problemele renale, ale vezicii si afectiunile prostatei (gratie aportului mare de zinc) pot fi combatute cu ajutorul curei de ulei din seminte de dovleac. Acesta se gaseste sub forma de capsule sau la sticle si poate fi administrat o data pe zi, cate 1 lingura, in cure de 2-3 ori pe an, timp de 2-3 luni, cu pauza de 15 zile. Uleiul mai este benefic pentru ficat (il regenereaza) si are proprietati antianemice.

Uleiul din germeni de grau este puternic vitaminizant

Cura cu ulei extras din germeni vitaminizeaza puternic intregul organism. Daca ai carente de vitamine B1, B2, B3, B5, B6 si B9, D si E, atunci uleiul iti poate suplini aceste dezechilibre. Uleiul este ideal pentru scolari pentru ca sporeste performantele cognitive, memoria si atentia. Copiii intre 7 si 14 ani pot lua o lingura de ulei, iar cei intre 2-6 ani, 1-2 lingurite cu ulei pe zi. De asemenea, uleiul din germeni de grau reda frumusetea pielii, creste acuitatea vizuala si auditiva si mentine dintii si gingiile sanatoase, prevenind paradontoza.