Infuzia de angelic─â alung─â st─ârile depresive

1 2 jpg jpeg

├Än scopuri medicinale se recurge la planta cultivat─â, de la care se folosesc r─âd─âcinile, de culoare ├«nchis─â, negricioas─â ┼či cu miros aromat caracteristic, precum ┼či tulpina, semin┼úele sau frunzele.

În cele ce urmează, vom vorbi despre proprietăţile ceaiului de angelică. Iată care sunt acestea!

Combate depresia ┼či astenia

Stări depresive, astenie, isterie, afecţiuni psihosomatice; dificultate de concentrare, întârziere de dezvoltare mentală la copii; bulimie; colită de fermentaţie, colită de putrefacţie, gastrită hipoacida, indigestie; anorexie, anorexie psihică, digestie dificilă; epidemii de gripă, epidemii diverse; tulburări de ciclu menstrual, dereglări hormonale la femei, însoţite de simptome diverse (acnee, hirsutism, ţesut adipos în exces); cancer; boli infecţioase grave (TBC, hepatită virală); scleroză în plăci; paralizie.

Prin calit─â┼úile sale tonice ┼či psihotrope, angelica este capabil─â s─â elimine st─ârile de blocaj ale celor grav bolnavi, st─âri caracterizate prin inapeten┼ú─â, vom─â, apatie, pesimism ┼či absen┼úa dorin┼úei de a tr─âi, de a lupta cu boal─â.

Sunt numeroase cazurile ├«n care, de┼či boal─â este vindecabil─â, pacientul nu este capabil s─â sus┼úin─â lupta cu el ├«nsu┼či, care este, de fapt, ┼či cea mai grea. Se spune c─â angelica, al─âturi de rug─âciune, este un remediu cu adev─ârat magic ├«n aceste st─âri-limita, ├«n care este nevoie de o sus┼úinere adecvat─â, pentru ca pacientul s─â poat─â dep─â┼či pragul critic.

Are efect calmant ┼či analgezic

De┼či este la mare mod─â folosirea r─âd─âcinii, efectele terapeutice cele mai spectaculoase le au florile sale ┼či, mai ales, semin┼úele, care sunt foarte bogate ├«ntr-un ulei aromatic cu efecte cu totul speciale. Planta se recolteaz─â imediat dup─â-amiaza, ├«n zilele ├«nsorite, c├ónd are maximum de principii active.

Angelica con┼úine vitamina B1, uleiuri volatile, acid angelic ┼či principii amare. De asemenea, planta are diferite propriet─â┼úi: stimulent cerebral, antiseptic, depurativ, diuretic, tonic digestiv, carminativ, calmant, analgezic ┼či antireumatic.

Cui nu-i este recomandat

Angelica este contraindicat─â femeilor ├«n perioada de graviditate, av├ónd propriet─â┼úi avortive, dar ┼či pe timpul al─âpt─ârii. De asemenea, consumul de angelic─â este interzis persoanelor care sufer─â de diabet.

Se recomandă consultul unui medic homeopat înainte de începerea unui tratament cu angelică.