Gingko biloba, util în tratamentul demenţei

1 2 jpg jpeg

Extractul din frunze ┼či fructe a fost evaluat ├«n mai multe studii pentru propriet─â┼úile lui de a reduce stresul, anxietatea ┼či simptomele asociate cu boala Alzheimer. Unele dintre aceste cercet─âri au ar─âtat c─â, ├«n urma tratamentului cu Gingko, s-a observat o reducere a declinului cognitiv la persoanele cu demen┼ú─â, iar ├«n urma altor studii s-a constatat c─â, utilizat ca adjuvant ├«mpreun─â cu medicamente clasice, Gingko biloba are efecte pozitive ├«n cazul pacien┼úilor diagnostica┼úi cu Alzheimer.

Marc S. Micozzi, medic specializat ├«n medicin─â alternativ─â ┼či complementar─â, antropolog medical ┼či epidemiolog, scrie ┼či el despre rezultatele utiliz─ârii tratamentului cu Gingko: ÔÇ×Un studiu din 2010 realizat pe mai mult de 300 de pacien┼úi suferind de Alzheimer sau de demen┼ú─â multi-infarct a scos la iveal─â c─â cei c─ârora li s-a administrat extract de Gingko biloba (120 mg pe zi) au ├«nregistrat scoruri mai mari pe subscara de evaluare a cogni┼úiei ├«n cazul bolii Alzheimer. Dup─â un an de tratament, aproape o treime dintre cei c─ârora li s-a administrat gingko au manifestat ├«mbun─ât─â┼úiri la evaluare, fa┼ú─â de numai jum─âtate din aceast─â propor┼úie ├«n cazul celor care au primit un placeboÔÇŁ (volumul ÔÇ×Cum s─â dep─â┼čim durerile cronice ┼či acuteÔÇŁ, Editura Herald).

De┼či p├ón─â acum s-au f─âcut pu┼úine cercet─âri legate de eficien┼úa ├«n tratarea durerilor de cap, ├«n medicina tradi┼úional─â chinezeasc─â Gingko biloba este un tratament popular pentru migrene. De asemenea, compu┼čii din Gingko par s─â aib─â efecte pozitive ├«n afec┼úiunile respiratorii, remediul ac┼úion├ónd ca expectorant, antiinflamator, antibron┼čitic ┼či antiastmatic.

Riscul de efecte secundare ├«n administrarea remediilor cu Gingko biloba este mic, ├«ns─â este recomandat─â o discu┼úie cu medicul ├«nainte de a ├«ncepe un tratament. Gingko se g─âse┼čte sub form─â de capsule, comprimate, fiole, ceai ┼či tinctur─â.