Cu infuzie de albăstrele, scapi de pietrele la rinichi

1 2 jpg jpeg

Remediile naturale preparate din albăstrele susţin sănătatea rinichilor şi pielii. Calmează, dezinfectează şi au efect diuretic.

Ceaiul de albăstrele, indicat în litiaza renală

Cei cu litiază renală pot încerca infuzia combinată de albăstrele. Ai nevoie de: 1 linguriţă şi jumăte de flori de albăstrele uscate, 1 lingură de frunze de mesteacăn, 1 de merişor şi 1 de cozi de cireşe. Pune amestecul într-un bol, toarnă 250 ml de apă clocotită, acoperă şi, după 10-15 minute, filtrează. Bea câte 2 căni de ceai pe zi, după masa de prânz şi cea de seară. Ţine cura până când simptomele s-au ameliorat.

Previne revenirea infecţiilor urinare

Dacă te-ai confruntat într-o perioadă scurtă de timp cu mai multe infecţii urinare, pentru a le preveni, pune într-un bol 1 lingură de infuzie de albăstrele, o jumătate de linguriţă de extract de strugurii ursului şi o jumătate de linguriţă de extract de mlădiţe de iarbă-neagră. După ce ai omogenizat ingredientele, lasă-le deoparte 20 de minute, strecoară şi apoi consumă preparatul de 2 ori pe săptămână. În felul acesta, poţi preveni recidiva bolii.

Unguentul de albăstrele regenerează pielea

Crema de albăstrele este un produs cosmetic important pentru persoanele cu tălpile, coatele şi genunchii îngroşate. Se găseşte în magazinele naturiste sau o poţi prepara chiar tu acasă. Lasă la înmuiat în apă, peste noapte, 4 linguri de albăstrele. Dimineaţa, strecoară şi adaugă 100 g de vaselină cosmetică. Pune amestecul într-un borcan închis ermetic, la rece. Întinde crema pe zonele cu probleme de 2 ori pe zi, masând, pentru ca preparatul să intre în piele.

Citeşte şi: Cât de eficientă este crema de albăstrele

Tratează rănile

Pentru accelerarea vindecării rănilor pielii (zgârieturi, tăieturi), poţi folosi tinctura de albăstrele, pe care o prepari astfel: pune într-o sticlă 50 g de flori uscate sau proaspete de albăstrele. Toarnă peste ele 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Astupă şi ţine recipientul 15 zile într-un loc răcoros, agitând în fiecare zi, apoi filtrează. Păstrează soluţia în sticle mici, închise la culoare.

Îţi păstrează gingiile sănătoase

Ai afte, mici răni ale mucoasei gurii ori gingii iritate? Amestecă 1 lingură de frunze uscate de zmeur cu 1 de flori de albăstrele, peste care toarnă jumătate de cană de apă clocotită. Strecoară şi, când infuzia e călduţă, clăteşte gura. Repetă procedeul de câte ori este nevoie.

Alungă tusea

Dacă eşti răcit, iar tusea şi durerile în piept nu-ţi mai dau pace, ceaiul de albăstrele îţi vine în ajutor, pentru că are proprietăţi emoliente. Combină 1 linguriţă de albăstrele, 1 de pătlagină, 1 de nalbă şi 1 de muguri de brad, peste care pune 300 ml de apă foarte fierbinte. După 10 minute, trece totul prin tifon şi bea câte 2-3 căni în fiecare zi, înainte de mesele principale. Ţii cura până simptomele dispar.