Cu această plantă scapi de stres!

1 2 jpg jpeg

Acţionează ca tonic general

Gotu Kola restabileşte funcţionarea optimă a întregului organism. Datorită proprietăţilor sale curative, ginsengul indian echilibrează funcţiile creierului şi ale restului corpului. Planta, folosită ca leac pentru afecţiunile sistemului nervos, repară şi restabileşte principalele linii de transmisie a impulsurilor nervoase de-a lungul creierului şi corpului, notează cei de la consciouslifestylemag.com

Cercetătorii spun că planta a fost folosită încă din vechime de vracii indieni şi chinezi pentru a reduce anxietatea şi stresul. Este recomandată ca leac contra insomniei. Specialiştii în fitoterapie recomandă Gotu Kola în tratarea epilepsiei, a îmbătrânirii premature, în cazurile de senilitate.

Mulţi vorbesc despre proprietăţile care întăresc funcţiile cognitive, spre exemplu, memoria şi capacităţile intelectuale. Reflexele vor fi îmbunătăţite cu ajutorul acestui leac antic, iar sistemul nervos central îşi va reface rezervele de energie ale întregului organism.

Favorizează eliminarea toxinelor

Pentru cei care au probleme cu circulaţia sangvină, Gotu Kola vine cu o serie de substanţe nutritive care conferă întregului corp un efect de întinerire, atât a celulelor, cât şi a sângelui. Odată ce intră în contact cu sângele, curăţă şi hrăneşte corpul, asigurând necesarul de oxigen şi alte substanţe care sunt benefice organismului.

Pentru cei care au probleme cu apetitul sexual, remediul pe bază de Gotu Kola acţionează ca un tonic sexual.

Citeşte şi: Boli grave provocate de stres

Întârzie efectele îmbătrânirii

Aceasta este extrem de întrebuinţată pe continentul asiatic şi datorită ei oamenii trăiesc foarte mult. Fitoterapeutul chinez Li Ching-Yuen a întrebuinţat-o pentru el însuşi, apoi a recomandat-o bolnavilor. Despre el s-a scris că ar fi trăit 256 de ani şi asta în mare parte datorită acestei plante.

Extraponturi

Remediile pe bază de Gotu Kola nu sunt recomandate femeilor însărcinate şi celor care alăptează.

Persoanele alergice la această plantă nu au voie să o consume, dar nici cei care iau medicamentaţie pentru diferite boli.

Fitoterapeuţii spun că trebuie să o cumperi din surse sigure şi să verifici să nu conţină aditivi.

Dacă vrei să foloseşti Gotu Kola pentru a trata diferite afecţiuni, sfătuieşte-te cu medicul curant şi cu un fitoterapeut!