Cel mai eficient ceai pentru slăbire

1 2 jpg jpeg

Cel mai eficient ceai pentru slăbire. Ceaiul verde este cel mai eficient ceai pe care îl poţi consuma pentru a slăbi. Există dovezi care relaţionează ceaiul verde cu pierderea kilogramelor în plus şi cu scăderea grăsimii corporale. Într-un studiu realizat în anul 2008, 60 de persoane obeze care au urmat o dietă standard timp de 12 săptămâni au fost împărţiţi în grupe: o grupă a băut ceai verde, o altă grupa a băut un placebo.

Persoanele care au consumat ceaiul verde au slăbit cu 3,3 kilograme în medie mai puţin decât persoanele din celălalt grup. Un alt studiu a descoperit că persoanele care au consumat extract din ceai verde timp de 12 saptamani au slăbit spectaculos în zona taliei. Ceaiul verde este bogat în catechine, antioxidanţi care stimulează metabolismul şi accelerează arderea grăsimilor.

Cel mai eficient ceai pentru slăbire.  Se prepară diferit de alte ceaiuri

Specialiştii explică faptul că apa fiartă anulează efectul catechinelor (compuşi antioxidanţi) din ceaiul verde, notează healthywomen.org. Uite cum trebuie să procedezi pentru a nu-şi pierde din proprietăţi ceaiul verde:

- după ce a fiert apa, las-o să se răcorească timp de 10 minute,

- toarnă apoi lichidul peste frunzele de ceai verde,

- lasă la infuzat, acoperit, aproximativ 1 minut.

După aceea poţi răci şi consuma ceaiul.

Ştiai că...

...o cană de ceai Matcha are numărul de antioxidanţi egal cu 10 căni de ceai verde, spun cei de la matchasource.com?

Cel mai eficient ceai pentru slăbire.  Cât poţi slăbi bând această infuzie

Oamenii de ştiinţă au evidenţiat faptul că acest ceai ajută la slăbit, datorită cafeinei şi flavonoidelor, ultimele având rol antioxidant şi produc o accelerare a metabolismului.

Practic, ceaiul verde creşte oxidarea grăsimilor rele, iar activitatea insulinei se va îmbunătăţi. În urma unei cercetări, s-a descoperit că aceia care au băut ceai verde timp de 3 luni au pierdut circa 1.3 kg, fără să treacă la o dietă strictă, ci mâncând ceea ce îşi doreau.

Nu e mult, însă este foarte important să slăbeşti treptat, nu brusc. Probabil că dacă ar fi cerut sfatul unui nutriţionist pentru a trece la un regim adecvat ar fi slăbit mai mult.

De reţinut!

Specialiştii explică faptul că nu trebuie să bei o cantitate foarte mare de ceai în fiecare zi, ci poţi să te rezumi doar la 2 căni şi jumătate pe zi.