Ce poţi trata cu ţelină în sezonul cald

1 2 jpg jpeg

Ţelina te protejează de agravarea hipertensiunii ori de bolile digestive. De asemenea, îţi scurtează chinul dacă suferi de cistită sau de insomnie. Are efecte benefice asupra sănătăţii, îmbunătăţeşte digestia şi asigură buna funcţionare a aparatului urinar.

Insomnia

O cură de o lună cu suc de ţelină te scuteşte de nopţile albe şi de lipsa de concentrare. Cu 30 de minute înainte de mesele principale, deci de 3 ori pe zi, bea 1-2 linguriţe de suc. Indigestia

În caz că ai probleme digestive sau suferi de gastrită, infuzia de rădăcină de ţelină te va ajuta să te simţi mai bine. Peste 4 linguri de rădăcină mărunţită torni 1 litru de apă clocotită. Acoperi pentru 8 ore. Între timp, după răcire, o pui la frigider. La final, strecori şi bei această infuzie de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Hipertensiunea

Extractul de seminţe de ţelină e indicat hipertensivilor pentru a preveni agravarea bolii din cauza caniculei. Dacă te ştii cu hipertensiune, ia 2-3 picături de extract, de 3 ori pe zi, pentru a-ţi normaliza tensiunea arterială.

Citeşte şi: Cum te ajută ţelina să slăbeşti

Cistita

Seminţele de ţelină sunt un remediu care merită încercat dacă suferi de cistită. Ai nevoie de o linguriţă de seminţe de ţelină, o cană de apă şi miere. Torni apa fierbinte peste seminţe şi le laşi pentru 20 de minute să infuzeze. La final, strecori, laşi la răcorit infuzia şi îndulceşti cu miere.

Un alt efect al curei de suc de ţelină îţi protejează pielea de acnee, eczeme. Cura poate dura 30 de zile, timp în care este nevoie să bei zilnic 2 pahare de suc.