Ce poţi trata cu lămâie?

1 2 jpg jpeg

este acidă, cu aromă specifică şi gust acru, fiind fructul cel mai bogat în vitamina C, necesară organismului.

Acest fruct îmbunătăţeşte imunitatea, întăreşte vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii şi chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanşa apariţia cancerului.

Lămâia are importante proprietăţi terapeutice asupra vaselor de sânge, fiind eficient în lupta împotriva varicelor. Amestecă şase picături de suc de lămâie cu ulei de migdale sau de avocado şi masează zona afectată.

Vitamina C din lămâie albeşte petele, curăţă pielea şi o tonifiază şi luptă cu ridurile. De asemenea, omoară bacteriile care cauzează acneea. Astfel, banala limonadă poate avea efecte miraculoase asupra tenului. Poţi face comprese dintr-un amestec făcut din o parte de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere.

Potrivit studiilor, lămâia are efect de calmare şi ajută la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţii şi a tensiunii. De asemenea, este de ajutor şi celor ce se confruntă cu oboseală cronică.

Sucul de lămâie are un efect alcalin deosebit de puternic, fiind un agent natural împotriva excesului de aciditate care este responsabil pentru multe boli, printre care şi reumatismul. Pentru a combate durerile articulare, consumă 2-3 de lămâie stoarsă în apă călduţă pe zi.

Conţinutul ridicat de vitamina C din lămâie o transformă într-un eficient luptător împotriva răcelii şia gripei. Când răceala cauzează febra, o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte şi miere, consumată la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguranţă la scăderea febrei.

Lămâile care se găsesc pe rafturile supermarketurilor, de obicei, sunt tratate chimic. Astfel, specialiştii avertizează că coaja de lămâie este toxică şi periculoasă pentru sănătate.