Ce poţi trata cu lămâie?

1 2 jpg jpeg

este acid─â, cu arom─â specific─â ┼či gust acru, fiind fructul cel mai bogat ├«n vitamina C, necesar─â organismului.

Acest fruct ├«mbun─ât─â┼úe┼čte imunitatea, ├«nt─âre┼čte vasele de s├ónge, ajut─â la vindecarea pielii ┼či chiar la blocarea dezvolt─ârii anumitor celule care pot declan┼ča apari┼úia cancerului.

L─âm├óia are importante propriet─â┼úi terapeutice asupra vaselor de s├ónge, fiind eficient ├«n lupta ├«mpotriva varicelor. Amestec─â ┼čase pic─âturi de suc de l─âm├óie cu ulei de migdale sau de avocado ┼či maseaz─â zona afectat─â.

Vitamina C din l─âm├óie albe┼čte petele, cur─â┼ú─â pielea ┼či o tonifiaz─â ┼či lupt─â cu ridurile. De asemenea, omoar─â bacteriile care cauzeaz─â acneea. Astfel, banala limonad─â poate avea efecte miraculoase asupra tenului. Po┼úi face comprese dintr-un amestec f─âcut din o parte de zeam─â de l─âm├óie proasp─ât stoars─â cu o parte ap─â cu miere.

Potrivit studiilor, l─âm├óia are efect de calmare ┼či ajut─â la ├«ndep─ârtarea oboselii, agita┼úiei, ame┼úelii, nervozit─â┼úii ┼či a tensiunii. De asemenea, este de ajutor ┼či celor ce se confrunt─â cu oboseal─â cronic─â.

Sucul de l─âm├óie are un efect alcalin deosebit de puternic, fiind un agent natural ├«mpotriva excesului de aciditate care este responsabil pentru multe boli, printre care ┼či reumatismul. Pentru a combate durerile articulare, consum─â 2-3 de l─âm├óie stoars─â ├«n ap─â c─âldu┼ú─â pe zi.

Con┼úinutul ridicat de vitamina C din l─âm├óie o transform─â ├«ntr-un eficient lupt─âtor ├«mpotriva r─âcelii ┼čia gripei. C├ónd r─âceala cauzeaz─â febra, o can─â de suc de la 1-2 l─âm├ói cu ap─â fierbinte ┼či miere, consumat─â la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguran┼ú─â la sc─âderea febrei.

L─âm├óile care se g─âsesc pe rafturile supermarketurilor, de obicei, sunt tratate chimic. Astfel, speciali┼čtii avertizeaz─â c─â coaja de l─âm├óie este toxic─â ┼či periculoas─â pentru s─ân─âtate.