Ce poţi trata cu frunze de morcov

1 2 jpg jpeg

Numit „ginsengul săracului”, morcovul conţine substanţe nutritive necesare pentru menţinerea sănătăţoo. Reţine că frunzele de morcov au de 6 ori mai multă vitamina C decât rădăcina.

Culoarea verde a frunzelor este dată de conţinutul de clorofilă, pe lângă aceasta având şi un bun conţinut de vitaminel K şi A, dar şi minerale precum calciu şi potasiu.

Ce rol are clorofila

În primul rând, clorofila previne apariţia tumorilor în organism şi dezvoltarea celor deja existente. Conţine o doză bună de magneziu, necesară sănătăţii sistemului cardiac, dar şi a masei musculare şi osoase. Magneziul contribuie şi la un tranzit intestinal corespunzător.

Practic, orice aliment pe care alegi să îl consumi şi conţine clorofilă, acesta va ajuta la curăţarea sângelui, a colonului şi va contribui la sănătatea ta.

Află cât de sănătos este sucul de morcov crud AICI

Are proprietăţi antiseptice

2 jpg jpeg

Frunzele de morcov se bucură de adevărate proprietăţi antiseptice, astfel că poţi să îţi prepari un suc acasă din ele şi să îl foloseşti ca şi apă de gură.

Chiar dacă gustul acestor frunze este puţin amărui, poţi să le adaugi în diferite smoothie-uri, preparate precum ciorbe, omletă sau poţi să îţi prepari un ceai.

Ceaiul din frunze de morcov te va ajuta să îţi cureţi organismul, asigurând în acelaşi timp sănătatea rinichilor şi tratând orice fel de problemă existentă la nivelul aparatului urinar.

Cum se prepară ceaiul

Spală bine o mână de frunze de morcov şi apoi rupe-le în bucăţi cât mai mici. Adaugă peste ele un litru de apă fierbinte şi lasă acoperit pentru maxim 7-10 minute.

Strecoară apoi infuzia obţinută, şi când s-a răcit ceaiul poţi să îl consumi.

În cazul în care ştii că eşti alergic la rădăcinoase sau doar la pătrunjel este bine să eviţi consumul de ceai din frunze de morcov.

Dacă ai probleme cu celulita, poţi să faci un amestec din frunze de morcov şi cozi de cireşe, astfel vei obţine un remediu puternic eficient în diverse afecţiuni printre care gută, reumatism sau digestie deficitară.

Chiar şi atunci când bei acest ceai nu uita că trebuie să consumi şi apă şi să faci mişcare. Pentru o viaţă sănătoasă evită excesele de orice fel.