Ce beneficii au cui┼čoarele

1 2 jpg jpeg

Sprijin─â digestia

Cui┼čoarele ├«mbun─ât─â┼úesc digestia prin stimularea secre┼úiei de enzime digestive ┼či ├«nl─âtur─â grea┼úa ┼či flatulen┼úa. Rumene┼čte 3 cui┼čoare ├«ntr-o tigaie f─âr─â ulei, piseaz─â-le bine ┼či ia pulberea ├«mpreun─â cu o linguri┼ú─â de miere.

Stimuleaz─â imunitatea

Cui┼čoarele con┼úin compu┼či care ajut─â sistemul imunitar prin cre┼čterea num─ârului de globule albe din s├ónge. ├Än plus, au propriet─â┼úi antibacteriene care lupt─â ├«mpotriva unui mare num─âr de agen┼úi patogeni - ├«n trecut, ┼či-au dovedit eficacitatea ├«mpotriva holerei.

Ajut─â la controlul diabetului

La bolnavii de diabet, insulina fie este produs─â ├«n corp ├«n cantitate insuficient─â, fie nu este produs─â deloc. Extractul de cui┼čoare, arat─â un studiu american, imit─â ├«n anumite privin┼úe insulina, astfel ├«nc├ót ajut─â la controlul nivelului de zah─âr din s├ónge.

P─âstreaz─â s─ân─âtatea oaselor

Tinctura de cui┼čoare include compu┼či fenolici precum eugenolul ┼či deriva┼úii lui. Ace┼čtia p─âstreaz─â densitatea osoas─â ┼či ├«mbun─ât─â┼úesc rezisten┼úa la ├«ntindere a oaselor ├«n caz de osteoporoz─â. Cui┼čoarele au fost utilizate ├«n timp ┼či pentru durerile de din┼úi, care pot fi atenuate tot datorit─â prezen┼úei eugenolului.

Remediu pentru durerile de cap

Po┼úi diminua durerea de cap cu ajutorul cui┼čoarelor. Bea un pahar cu lapte ├«n care ai pus 3 cui┼čoare pisate ├«mpreun─â cu un v├órf de linguri┼ú─â de sare.

Pot fi de ajutor în cancerul de plămâni

Cui┼čoarele se afl─â ├«n cercet─âri pentru propriet─â┼úile lor anticanceroase. Un studiu arat─â c─â sunt de ajutor ├«n fazele incipiente ale cancerului de pl─âm├óni.