Ce beneficii are uleiul de primul─â

1 2 jpg jpeg

P├ón─â ├«n prezent, cercet─ârile au ar─âtat c─â uleiul de primul─â are ┼čanse mari s─â fie eficient pentru persoanele care sufer─â de osteoporoz─â. Suplimentele de ulei de primul─â luate ├«mpreun─â cu ulei de pe┼čte ┼či calciu diminueaz─â pierderea masei osoase ┼či cresc densitatea osoas─â la persoanele v├órstnice care sufer─â de osteoporoz─â.

De asemenea, s-a constatat c─â simptomele cauzate de leziuni ale nervilor la pacien┼úii cu diabet s-au diminuat la cei care au luat suplimente cu ulei de primul─â timp de cel pu┼úin 6 luni. Luate timp de 4 luni, suplimentele cu ulei de primul─â i-au ajutat pe al┼úi pacien┼úi s─â ├«┼či reduc─â nivelul colesterolului.

Suplimentele cu ulei de primul─â s-au dovedit eficiente ├«n unele cazuri de acnee, eczeme ┼či piele cu aspect tern. Dac─â aceste suplimente se iau pe termen lung (3-4 luni), aspectul pielii se ├«mbun─ât─â┼úe┼čte vizibil ├«n ceea ce prive┼čte elasticitatea, hidratarea ┼či fermitatea. O diet─â care elimin─â p├óinea alb─â, zah─ârul ┼či gr─âsimile saturate cre┼čte ┼či mai mult succesul tratamentului cu ulei de primul─â atunci c├ónd e vorba de afec┼úiuni ale pielii.

├Än plus, de┼či studiile realizate p├ón─â ├«n prezent nu sunt concludente, uleiul de primul─â pare s─â fie de ajutor ┼či ├«n alte probleme de s─ân─âtate. De exemplu, o combina┼úie de ulei de primul─â cu ulei de pe┼čte reduce simptomele de oboseal─â cronic─â. Anumite cercet─âri au ar─âtat ┼či c─â uleiul de primul─â ar putea reduce tensiunea arterial─â la pacien┼úii hipertensivi.

De asemenea, pentru multe femei, uleiul de primul─â este de ajutor ├«n u┼čurarea simptomelor sindromului premenstrual. Depresia, iritabilitatea ┼či balonarea pot fi ┼úinute sub control prin intermediul supimentelor cu ulei de primul─â.