Cât de bine ne fac verdeţurile de primăvară

1 2 jpg jpeg

Ba mai mult. verdeţurile de sezon ne ajută să slăbim, să alungăm anemia sau chiar pofta de dulce. Vedem mai jos cum să le consumăm.

Loboda te ajută să slăbeşti

Este bogată în vitamine şi în săruri minerale şi foarte săracă în calorii. Prin urmare, poţi mânca zilnic câte o porţie de ciorbă de lobodă sau câte o salată cu ceapă verde, lobodă şi roşii. Silueta ta nu va avea de suferit, ba mai mult, organismul tău se va remineraliza şi vitaminiza rapid, iar tu te vei simţi plină de energie. Loboda mai este recomandată şi în afecţiunile hepatice.

Ştevia taie pofta de dulciuri

Ştevia are proprietatea de a regla nivelul glicemiei din sânge. Ea taie pofta de dulciuri şi temperează senzaţia acută de foame, fiind de folos diabeticilor sau persoanele care au hipoglicemie. Dacă vrei să slăbeşti, mizează primăvara aceasta pe mâncăruri şi ciorbe gustoase cu ştevie.

Spanacul, bun pentru anemici

Pe lângă fier, spanacul mai conţine şi vitaminele A, E, B1, B2, B6, C şi K, ceea ce-l recomandă în anemii sau după pierderi abundente de sânge. O cură de o săptămână cu spanac te va ajuta să elimini toxinele din organism. Ca să beneficiezi de toate calităţile spanacului, trebuie să-l opăreşti foarte puţin sau să-l consumi crud, în salate.