Beneficiile pe care le are ceapa! Trebuie să o consumi mai des!

1 2 jpg jpeg

Ajută în cazurile de răceală şi tensiune, iar ceapa atât verde cât şi cea roşie sunt un puternic anti-inflamator şi lupta cu stresul şi oboseală. În plus, ambele au efecte benefice în următoarele cazuri.

Inflamaţii ale gâtului

Amestecă ceapă verde mărunţită cu ghimbir ras şi sare, pune într-un tifon şi încălzeşte totul. Apoi înfăşoară totul într-un alt tifon şi pune pe locurile dureroase: gât, cap sau spate.

Dacă tusea nu îţi mai dă pace, tot ceapa te poate ajuta şi anume trebuie să cureţi o ceapă de mărime medie, să o înjumătăţeşti şi să pui peste ea zahăr şi să o lasi în jur de 20 de minute până când începe să îşi lase zeama.

Consumă apoi zeama respectivă şi vei vedea cum tusea va dispărea ca prin minune. Este bine de precizat faptul că atunci când eşti răcit şi apelezi la tratamente naturiste este indicat să nu fumezi şi să nu consumi alcool.

Picioare umflate

Pune ceapă verde la fiert timp de câteva minute, apoi adaugă într-un blender. Pune pastă obţinută într-un tifon, pe picioare.

Nas înfundat

Pune ceapă într-un storcător şi aplică sucul obţinut pe un tifon. Aşează-l pe nas sau în zona sinusurilor.

Reduce febra

Dacă simţi că aerul din casă este plin de microbi sau particule de praf, strănuţi din ce în mai des, atunci taie o ceapă rondele şi lasă-le prin cameră. Vei observa cum doar după câteva minute pe suprafaţa lor se va acumula toate impurităţile din aer.

În caz de febră, aplică felii de ceapă proaspăt tăiată pe tălpile unse în prealabil cu ulei de cocos şi apoi fixează-le cu folie de aluminiu şi ulterior cu ciorapi. Lasă-le aşa peste noapte, şi nu doar că vei scăpa de febră, dar vei reuşi să elimini şi o cantitate bună de toxine din organism.

Alungă starea de greaţă

Încă din cele mai vechi timpuri legumele şi fructele au fost folosite pentru a hrăni organismul şi ulterior pentru a trata o serie de afecţiuni. Senzaţia de vomă este una dintre neplăcerile cu acre cel puţin o dată în viaţă te-ai confruntat.

Astfel că, data viitoare va fi bine să ai la îndemână o ceapă şi vei scăpa de această neplăcere.

Cum te ajută ceapa să scapi de senzaţia de vomă? Foarte simplu, tot ce trebuie să faci este să cureţi două cepe şi să le treci prin storcător. Apoi fă un ceai de mentă şi după ce s-a răcit consumă 2 linguriţe de ceai de ceapă apoi după 2-3 minute consumă 2 guri de ceai de mentă şi repetă procedura până când senzaţia a dispărut complet.